Uusimmat

Haluatko grindata Mariolla? Puzzle & Dragonsin Mario-painoksessa se onnistuu

26.09.2015 20:00 Jukka O. Kauppinen

Eric Hartin matkasi sienivaltakunnasta outoon Pokemon-henkiseen seikkailuropellukseen, joka olikin itse asiassa kaksi eri peliä. Kaikkea ne ovat taas keksineet.

3DS-versio sisältää itse asiassa kaksi peliä: Pokemon-tyylistä seikkailuropellusta sisältävän Puzzle & Dragons Z:n sekä lähempänä mobiilipelejä olevan Puzzle & Dragons Super Mario Editionin. Vaikka luulisi Z:n olevan se vaikeampi peli ja Super Mario Editionin olevan pastellinvärinen opetusohjelma Z:hen, homma onkin täysin toisinpäin. Ja toisin kuin mobiiliveljensä, kumpikaan versio ei sisällä mikromaksuja – vaan kaikki on saavutettavissa pelin sisäisesti.

Puzzle & Dragons Z toimii pitkälti ikään kuin opetusohjelmana sarjan konsepteille. Peli lähtee käyntiin hi-taas-ti eikä opetusohjelmaosuuksia voi oikein skipata, sillä ne ovat kiinteästi osa juonta. Valitettavasti juoni on piirrettytasoa: päähenkilö on ala-asteikäinen nassikka, joka pelastaa maailman pahiksilta, jotka ovat paloitelleet maailman palapelipalojen muotoisiksi pikkupaloiksi. Kun juoni on moista paperinohutta huttua, hämmentää kuinka sitä suorastaan pakotetaan pelaajan kurkusta alas. Sen sijaan Puzzle & Dragons: Super Mario Edition tietää paperinohuutensa ja on parempi siitä hyvästä.

Lue koko arvostelu: Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons Super Mario Edition (3DS)

puzzledragonzzmario_arv_0uut2