Uusimmat

”Hämmentävän hyvä” nettiräiskintä – arvostelussa Plants vs. Zombies Garden Warfare 2

20.03.2016 18:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen matkusti nettiräiskeiden, zombien ja kävelevien kasvien maailmaan – ja nautti ihan hirmuisesti lannoitteen levittämisestä. Haulikolla.

Garden Warfare 2 on kaikin puolin edeltäjäänsä suurempi peli. Tämä käy selväksi jo aivan alussa, sillä yksinkertaisen valikon sijaan hahmot ja pelitilat valitaan tukikohdassa, jossa täytyy itse kävellä paikasta toiseen, jotta voi käyttää sen moninaisia palveluita. Ratkaisu ei tunnu aluksi kovinkaan luontevalta, sillä se mikä immersiossa ehkä voitetaan, hävitään käytettävyydessä. Sormi pyrkii suuhun kun yrittää muistella, aloitettiinko PVP-tappelut rämäisestä asuntoautosta, maapallosta, ilmoitustaulusta vai mistä.

Uuteen kyllä tottuu, ja hommaan tulee aika paljon enemmän järkeä kun huomaa, että kummankin puoliskon tukikohtien välissä on suuri ja avoin temmellyskenttä. Siellä voi ottaa tuntumaa pelin lukuisiin hahmoluokkiin, etsiä kätkettyjä aarteita, pelata erilaisia minipelejä ja tietenkin myös suorittaa päivittäin vaihtuvia tehtäviä, joista palkitaan erilaisilla valuutoilla ja kokemuspistekertoimilla.

Suunnittelussa on ammennettu paljon vaikutteita ilmaispelattavista mobiilipeleistä. Päivittäisillä tehtävillä pyritään tietenkin kannustamaan pelailemaan säännöllisesti, sillä ne ovat se ainoa tapa hankkia uusia hahmoja. Kummallakin osapuolella on aina käytössään puoli tusinaa erilaista hahmoa, jotka täyttävät rintamalinjan kummallakin puoliskolla samanlaisia rooleja. Ilahduttavasti kuitenkin vaikkapa parantajan hommia täyttävät auringonkukka ja hullu tohtori eivät ole mitään valokopioita toisistaan, vaan molemmilla on omat kykynsä ja pelityylinsä.

Lue koko arvostelu: Plants vs. Zombies Garden Warfare 2 on alkuvuoden hauskimpia nettiräiskintöjä (PC, PS4, Xbox One)

Plants vs Zombies Garden Warfare 2

Lisää aiheesta

Plants vs. Zombies (Mac, PC)

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat