Uusimmat

Harmonix myytiin halvemmalla kuin keskiverto peli

05.01.2011 13:20 Tero Lehtiniemi

Menneiden aikojen hitti, bändi- ja kitarapelit, ovat olleet melkoisessa laskusuhdanteessa viime aikoina. Aiemmin miljaardeja maksaneet peli+bändisetit pistettiin myynniksi pilkkahinnalla, mutta paljon mairittelevampi ei ollut myöskään Rock band -pelien luoja Harmonixin kyljessä komeillut hintalappu. 50 dollaria kuulostaa aika vaatimattomalta, eikö?

Vuonna 2006 Viacom osti harmonxiin 175 miljoonalla dollarilla. Vuoden 2010 lopussa Viacom myi tappiolliseksi kääntyneen divisioonansa pois melkoisella alennuksella. Wall Street Journalin mukaan Harmonix myytiin ei-yhtään-epäilyttävästi nimetylle Harmonix-SBE Holdings LLC -nimiselle omistusyhteisölle.

Luonnollisestikaan tässä ei ole koko tarina, koska kauppahinnan lisäksi diiliin kuuluu melkoisia vero-, velka- ja muita maksujärjestelyitä. Joka tapauksessa on melko surullista katsottavaa kun miljoonaluokan yhtiö päätyy niin sanotusti alelaariin. Mitä tulevaisuus Harmonixille jatkossa tuokaan, jää nähtäväksi. Joka tapauksessa firman väellä on kuitenkin nyt suurempi kontrolli tehdä mitä haluavat. Esimerkiksi niille miljoonille RB1 ja RB2-soittimille, joita kukaan ei enää halua.

Lisää aiheesta

Harmonix myytiin Harmonixille

EA ei mieli musapelifirma Harmonixia

Musapelit romahtivat: myynnit laskivat 1,6 miljardista 400 miljoonaan

Lue myös

Ubisoft: DRM ei katoa mihinkään

Kuvittelitko APB:n kuolleen? Olit väärässä: peli jatkuu helmikuussa!

Skeittaavan Street Fighter -miehen ja lihatuotteiden tähdittämä Doom-versiointi hämmentää

Pelihahmot tekivät uuden vuoden lupauksia