Uusimmat

Häviääkö Blu-ray nettivideoille?

03.03.2009 22:28 Jukka O. Kauppinen

Kuluttajatutkimusyhtiö Reevoo lyö löylyä kiukaalle tuoreimmalla tutkimuksellaan. Kuluttajaseurannan mukaan suuri yleisö on näet ohittamassa tykkänään Blu-rayn. Ovatko suoraan netistä ladattavat videot enemmän kuluttajien mieleen kuin kaupasta haettavat Blu-rayt? Siltä näyttää.

Reevoon mukaan Blu-ray-levyjen myynti ei ole kasvanut merkittävästi sen enempää HD-DVD:n kuoleman kuin Blu-ray-laitteiden hintojen putoamisenkaan myötä.

Tilastojen ja arvioiden mukaan kuluttajat saattavatkin hypätä DVD:tä laadukkaamman fyysisen videoformaatin sijaan suoraan nettilatauksiin. Tätä vaihtoehtoa ei vielä ollut tarjolla DVD:n syrjäyttäessä VHS-elokuvat. Tänään nopeat laajakaistayhteydet ja suoraan tietokoneelle tai mediasoittimeen ladattavat parhaimmillaan HD-tasoiset tv-sarjat ja elokuvat kilpailevat täysillä fyysisten medioiden kanssa.

Lisäksi tilastot osoittavat, että Blu-rayn kauppoihin saapumisen jälkeen Blu-ray-levyjä on myyty ensimmäisen kahden vuoden aikana vain puolet vastaavana aikana myydyistä DVD-levyistä. Ero on 16,3 miljoonaa DVD:tä 8,3 miljoonaan Blu-rayhin.

Lähde: Blu-ray losing out to downloads

Lue myös

Arvostelu: Burnout Paradise: The Ultimate Box (PC, PS3, 360)

Ennakko: Stormrise (PC, PS3, 360)

Haastattelu: Penumbra-tiimi suuntaa seuraavaksi goottikauhun pariin

Wii Sports on kaikkien aikojen myydyin peli

World of Warcraft on kokaiinia