Uusimmat

Hei, muistakaa meitäkin, huutelee kasuaalikehittäjä

27.01.2009 11:37 Jukka O. Kauppinen

Kivoja pikkupelejä koko perheelle tuottava PopCap Games on hitusen hermostunut Nintendon rynnäköstä kasuaalipelien rintamalle. Firma näet jupisee, että jotkut Wii Sportsin kaltaiset teokset saavat ihan liikaa huomiota. Wii-mesamisen ohessa tai sijaan ihmisten pitäisi pelailla myös heidän pelejään, vaikkapa Bejewelediä.

Tai oikeastaan ongelma on PopCapin Jason Kapalkan näkemyksen mukaan pikemminkin siinä, että kaikki meuhkaavat vain Nintendo sitä, Wii Sports tätä. Samaan aikaan PopCapinkin kasuaalipelit myyvät muhkeita määriä ja kevyesti enemmän kuin monet Wiin keskivertopelit.

Kapalkan ärtymys on sinänsä ihan ymmärrettävää. Esimerkiksi Wii Sportsin arveltiin alkuvuodesta nousseen jo maailman myydyimmäksi peliksi. Wii-konsolin kylkiäisinä myytyä peliä on liikahtanut jo yli 40 miljoonaa kappaletta. PopCapin kahta Bejeweled-peliä on puolestaan ladattu verkosta yli 350 miljoonaa kertaa ja sen eri versioita on myyty yli 25 miljoonaa kappaletta.

Vaikka demo- ja ilmaisversioiden latauksia onkin mahdoton tulkita suoranaisiksi myynneiksi, niin Bejeweledien menestys on ollut PopCapille hurja rahasampo, josta isommatkin pelitalot ovat syystä kateellisia. Etenkin kun ensimmäinen Bejeweled ei kelvannut isommille kustantajille edes 60 000 taalan hintalapulla. No, PopCapille sarja on nyt tuottanut yli 300 miljoonaa taalaa.

Lähteet: INTERVIEW: PopCapCasual gaming’s market importance is underappreciatedHas Wii Sports become the best selling game ever?

Lisää aiheesta

Xbox 360:n Live Arcade on täynnä pieniä helmiä

Hyljeksitystä Bejeweledistä kasvoi jättimenestys

Lue myös

Call of Duty: World at War (PC, PS3, 360)

eDomen arvosteluviikko: kotimainen älypeli nappasi kirkkaimman pokaalin

Guitar Hero Metallica: biisilista julkaistu, tuplabasari soi

Huomio Cobra Mk III –pilotit! Mars television ääreen!

Microsoft Sidewinder X5 -hiiri – kilpailukykyinen peliväline

Muropaketin uusimmat