Uusimmat

Helmikuinen tilannekatsaus ja hämmentävä lehdistökutsu

08.02.2011 15:04 Jukka O. Kauppinen

Aloitettakoon blogaus lehdistölllisellä kevennyksellä.

Kuten varmasti voitte kuvitella, toimittajille sataa kaikenlaisia tiedotteita ja kutsuja. Tämänpäiväistä postilaatikkoon pudonnutta kutsua piti kuitenkin oikein pysähtyä tuijottamaan. Siellä näet kutsuttiin lehdistötapahtumaan sanatarkasti seuraavasti:

”Tule nauttimaan kanssamme liukuvoideaamiaista ystävänpäivänä.”

Kyse ei sentään ollut pelifirmasta.

Kutsuja on satanut muutenkin roppakaupalla. Ensi torstaina allekirjoittanut suuntaa FIGMAn Finnish Game Awards -gaalaan, josta täytyy valitettavasti siirtyä suhteellisen varhain jo yöpuulle. Aamulla näet on edessä siirtyminen Tukholmaan tutustumaan Deus Ex Human Revolution -peliin. Samaan aikaan Heikki Takala on Lontoossa ja Tero Lehtiniemi Oslossa, kukin sukeltamassa tulevien peliuutuuksien salaisuuksiin. Luvassa on siis melkoista ennakkojuttuhypetystä.

Siinä sivussa meikäläinen yrittää edelleen selvitä Amsterdamin Nintendo 3DS -tapahtuman juttukasan alta pinnalle. Miksi vuorokaudessa on vain 24 tuntia?

Vaikka tekemistä ja rästijuttujen purkua riittääkin, on tilanne toisaalta ihan mukava. Olen saanut omia aikataulujani kirittyä kiinni viimeisen viikon aikana, minkä johdosta esimerkiksi uutisointiin on jäänyt vähän tavallista enemmän aikaa. Uutisaiheita on ehtinyt tutkailla tavallista nuotio pyllyn alla -tahtia rauhallisemmin, mikä on vallan oivallista.

Tämä näkyy siinäkin, että ehdinpäs LOPULTAKIN työstää lukija-arvostelukilpailuun osallistuneiden luomukset loppuun saakka. Finaaliin saakka päässeet ja voittaneen Gran Turismo 5 -arvostelun voitte lukea täältä: Peliarvostelukilpailu: parhaat Gran Turismo 5 -arvostelut. PS3-arvostelujen vuoro on huomenna.

Näillä merkein eteenpäin helmikuussa. Näkymisiä!

– jok