Uusimmat

Hideo Kojima muistelee 15-vuotiasta MGS-peliä: ”Se ei ole enää vain tieteisfiktiota”

25.04.2023 14:48 Muropaketin toimitus

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots oli aikanaan futuristinen visio sodankäynnistä, muistele pelimaestro Hideo Kojima.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots on jäänyt historiaan MSG-sarjan väliinputoajana, jo siksi että se ilmestyi vain PlayStation 3:lle ja oli muutenkin epätasapainoinen ja möhkälemäinen peli. Vuonna 2008 julkaistusta pelistä on vierähtänyt pian jo 15 vuotta, ja ehkäpä siksi pääkehittäjä Hideo Kojima on nyt muistellut millaisia teemoja peli käsitteli.

Kuten GamesRadar kertoo, Kojima twiittaili hiljattain MGS 4:stä ja vertaili sitä Metal Gear Solid 2: Sons of Libertyyn, jolle MGS 4 on suoraa jatkoa.

”MGS 2 oli herättelyä digitaaliseen yhteiskuntaan, mutta MGS 4 käsitteli taistelukentän digitaalistumista”, Kojima kuvaili. ”Droonit, SOP:t, aseiden henkilökohtainen identifikaatio, asepesu, jne.”

”Se ei ole enää tieteisfiktiota.”

Kojiman twiitit näet alta.

Metal Gear Solid 4 on pelisarjan pääpeleistä ainoa, jota ei ole koskaan julkaistu kuin yhdelle alustalle. Se jäi siis monilta pelaamatta, mutta julkaisu oli kuitenkin menestys, sillä pelin ilmestyminen joudutti merkittävästi myös PS3-konsolien myyntiä.

Tällä hetkellä Metal Gear Solid -sarja on ollut pitkään jäissä, mutta mahdollisista vanhojen pelien remake-versioista on kuultu useita huhuja. Kojima itse ei nykyisin ole enää missään tekemisissä pelisarjan kanssa, vaan sitä puuhaillaan Konamilla alkuperäisen kehittäjänsä ulottumattomissa.

Alta voit virkistää muistia katsomalla, millaisella trailerilla MGS 4:ää mainostettiin E3-messuilla vuonna 2007.