Uusimmat

Hiekkalaatikkopelien uranuurtaja vuodelta 1989 tehdään uusiksi

10.01.2014 13:00 Jukka O. Kauppinen

Brittiläinen Mike Singleton (1951-2012) on yksi videopelien historian suurista sankareista, joka on luultavasti vaikuttanut enemmän avoimen maailman hiekkalaatikkopelien kehittämiseen kuin kukaan muu henkilö koko maailmassa. Singleton käytännössä lanseerasi koko hiekkalaatikkopelien käsitteen Lords of Midnight –seikkailullaan vuonna 1984.

Toinen Singletonin huikeuden parhaus oli 1989 Amigalle (+ST+PC) julkaistu Midwinter, joka sekin oli suoranainen ooppera avoimen maailman pelaamisen riemulle.

Singletonin ja Midwinterin faneille onkin nyt tarjolla riemukkaita uutisia. Ei, Singletonia ei ole kaivettu haudasta ja herätetty henkiin, vaan herra perikunta on antanut siunauksensa Midwinteristä tehtävälle remakelle.

”Päämäärämme on tuoda Midwinter nykyaikaan ja yhdistää alkuperäisen teoksen syvyys ja monimuotoisuus nykyajan huippupeliteknologioihin. Emme tee pelkästään remakea, vaan haluamme luoda Miken alkuperäisen näkemyksen uudestaan sen täydessä komeudessa, ilman 16-bittisen raudan rajoituksia.”

Midwinter rahoitetaan – totta kai – Kickstarter-kampanjalla, joka avataan joskus lähikuukausina. Valmista pitäisi tulla 2015 paikkeilla.

Lisätietoja: http://www.themidwinterreport.com/

Lisää aiheesta

Ajantaju hei hei, Lords of Midnight julkaistiin myös PC:lle 

Edesmenneen pelilegendan klassikko Lords of Midnight julkaistaan uudelleen 

Legendaarinen seikkailupelikehittäjä menehtyi syöpään 

Wiikon wanha: Lords of Midnight – virtuaalimaailma vuodelta 1984

 

Muropaketin uusimmat