Uusimmat

Huhtikuun myötä: apinalaatikkoa päivitetty, kiva kuukausi tulossa

01.04.2011 14:38 Jukka O. Kauppinen

Kaikennäköisen turhan, kuten työnteon, lomassa jää joskus vähemmän aikaan sellaisten oikeasti tärkeämpien tehtävien suorittamiseen. Kuten egojen kohotteluun apinalaatikon kautta.

Nyt tämäkin tärkeä tehtävä on silti suoritettu, minkä myötä julkisesti julistettakoon kaksi Domeen jo jonkin aikaa kirjoitellutta sankaria tervetulleiksi rivistöömme:

Lasse ”Have” Haverinen on JOKinkin virtuaalisesti pitkään tuntema virtuaalilentäjäveli, joka nauttii suuresti lentosimulaattorien ohjaimissa kiitämisestä virtuaalisilla sotataivailla.

”Kouluaikoina opiskelua ja kokeisiin lukua rytmittivät Gunshipin ja Microprosen muiden simuklassikkojen lataustauot Commodorella. Onneksi käytössä oli kasettiasema, sillä levykeaseman kanssa koulunkäynnistä ei olisi tullut mitään. Tuikitärkeät yleistietoon kuuluvat asiat, kuten AGM-65-ohjusten parametrit ja Messerschmitt 109 -koneiden alatyypit, tulevat yhä muistin kätköistä kuin apteekin hyllyltä. Simujen lisäksi pelimenuun kuuluu myös strategiaa, ropeltamista ja erityisesti laneissa FPS-räimeitä.”

Harvinaisen asiallista etunimeä totteleva Jukka Moilanen on puolestaan aktiivinen freelancer, jonka nimi on varmasti monille tuttu myös Pelaaja-lehden kautta.

Jukka on tyystin vahingossa journalismin pariin ajautunut freelancer. Hän siis tekee lähes mitä vain, mikäli hinnasta päästään sopuun. Vapaa-ajalla Moilanen murtaa nenäänsä vapaaottelussa, jossa hänen vahvuuksiinsa kuuluu selittäminen, taputtaminen ja iskujen torjuminen kasvoilla. Joutilaat rahansa hän sijoittaa kaikenlaiseen viihde-elektroniikkaan, valokuvaustarvikkeisiin ja golfiin, joiden parissa olematon vapaa-aika sitten kuluu. Jukan pitäisi myös opiskella ja valmistua jossain vaiheessa maisteriksi.

Pidemmät henkilökuvaukset niin Lassesta kuin Jukasta että muistakin Domelaisista löydät täältä:

Domen pelitoimitus

Seuraavaksi esittelemme ja apinalaatikoimme strategiamaakari Jari Mikkosen, joka on jo kunnostautunut saitilla mainioilla HC-strategiapelijutuillaan.

Entä mitä muuta toimitusrintamalle kuuluu? Pelitarjontaa on taas ryöpsähtellyt melkoiseen tahtiin, minkä johdosta testiä odottavien pelien kasa kasvaa nopeammin kuin ehditään porukallakaan purkaa. Mutta onneksi on edes valinnanvaraa – ja hyviäkin pelejä joukossa!

Viime viikkojen kivoin sessio oli eilen, kun meikä suuntasi World of Tanks -pelin tekijöiden kanssa Parolan Panssarimuseoon. Mikäs sen parempi paikka haastattelujen tekemiseen? Sanotaan niin, että kyllä kauniin talvipäivän vietti matkustuksineen mieluummin panssarivaunuhalleissa ja ulkosalla kuin toimistolla tai helsinkiläisen hotellin huoneessa läppärin ruutua tiiraten :)

Samalla teemalla jatketaan lähiviikkoinakin. SOCOM 4 ja DIRT 3 ovat seuraavina meikäläisen matkustuslistalla, joten niistä on luvassa myös vähän syvällisempää herkistelyä. Pieni talviloma Skotlannissa tuntuu tehneen terää, kun tyhjänpuoleisiin energiapattereihin saatiin uutta voimaa. Näin sitä jaksaa taas!

Loppuun vielä vahva vinkki demoscenen ystäville linkin muodossa: http://www.byterapers.com/demosceneklubi/

Oikein mukavaa huhtikuuta – törmäillään!

– jok