Uusimmat

Huhtikuun PlayStation Plus -ilmaispeleissä on uutta ja vanhaa

01.04.2016 14:00 Miikka Lehtonen

Niin se maaliskuu hurahti ohi kuin pikajunan kyydissä ja nyt ollaan jo huhtikuussa. Kohtahan on kesä! Suomen takatalven yrittäessä vielä viimeistä kertaa nujertaa meitä itse kukin voi hiljentyä vielä hetkeksi pelailemaan urakalla pelejä. Ja jos sattuu olemaan PlayStation Plus -tilaaja, se onnistuu pian ilmaiseksi huhtikuun Instant Game Collection -pelien myötä.

Kuten valitettavasti odottaa sopii, valikoima on taas hieman ristiriitainen. Plus-puolelle laskettakoon Dead Star, joka jatkaa niin ikään viime aikoina yleistynyttä trendiä: se ilmestyy suoraan PlayStation Plus -peliksi. 10v10-tiimiräiskintä yhdistelee elementtejä MOBA-peleistä ja ties mistä muualta kietaisten koko paketin nättiin avaruuspakettiin. PlayStation 4:n toinen ilmaispeli on Wii U:lle aikanaan julkaistu Ubisoftin Zombi, jonka PlayStation 4 -versio sai Domen arvostelussa hieman ristiriitaisen vastaanoton.

PlayStation 3 -pelurit taas saavat annoksen vanhaa kamaa. I Am Alive on ihan OK-tason selviytymisseikkailu, Savage Moon taas muistaakseni aika penseä Tower Defence -peli. Vitalla tarjolla on A Virus Named Tom, sekä hauska todella lyhyistä ja intensiivisistä räiskintäosioista koostuva Shutshimi, joka ilmeisesti on myös kuukauden ainoa Cross Play -peli. Täten se tulee todennäköisesti olemaan pelattavissa myös PlayStation 4:llä.

Pelaajien reaktiot ovat vähemmän yllättäen olleet sangen negatiivisia. Monet kuukauden peleistä ovat jo armottoman vanhoja ja / tai laadultaan vähän mitä sattuu. Xboxin lyödessä pöytään Sunset Overdriveä, A Wolf Among Usia, Dead Spacea ja Saints Row 4:ää, moni on katsellut rintamalinjan toiselle puolelle vähän haikein mielin. ”Miksei meillekin?”

Lähde: Sony