Uusimmat

Huhupartio: Microsoft aloitti seuraavan Xboxin suunnittelun?

08.03.2011 11:19 Jukka O. Kauppinen

Pelialan ja pelaajien huhuilu seuraavan sukupolven Xboxista ja PlayStationista ovat käyneet kuumana jo jonkun vuoden, vaikka suurimmalla osalla pelaajista ei taida olla mitään kiirettä hankkia uusia tehokonsoleita. Konsolivalmistajillakaan ei varsinaisesti liene kiirettä hypätä uuteen konsolisotien ja kulujen kuiluun, mutta asioita on silti suunniteltava pitkällä tähtäimellä. Siksi Microsoft on ilmeisestikin aloittanut seuraavan Xbox-konsolin suunnittelun.

Johtopäätös on syntynyt yhtiön työpaikkailmoituksia seuraamalla, sillä Microsoft hakee parhaillaan henkilöstöä konsolisuunnitteluosastolleen, selkeästikin uuden konsolin suunnittelutehtäviin.

Työpaikkailmoituksissa etsitään muun muassa henkilöitä, jotka voisivat sekä konseptoida että toteuttaa seuraavan sukupolven konsoliarkkitehtuuria, rakentaa järjestelmiä ja työskennellä yhdessä Microsoftin ja ulkopuolisten yhteistyökumppanien kanssa.

Erääseen tehtävään ideaalinen ehdokas on henkilö, joka on aiemmin ollut esimerkiksi johtava 3D-grafiikkaytimien suunnittelija.

Avoinna ovat muun muassa ”Senior Architect and Performance Engineer in XBOX Console Architecture Group” ja ”Senior Hardware Design Verification Engineer”.

Seuraavien laitteiden suunnittelu saattaa toki olla pitkälläkin, ja konsolitiimiin haetaan nyt vahvistusta. Tai sitten projekti on alkutekijöissään. Ken tietää.

Luultavasti Microsoftilla on vuosien mittaan konseptoitu jo useitakin Xbox 360:n jatkajia, mutta konsolimarkkinoiden nykytilassa kenelläkään ei ole oikeastaan mitään halua sotkea kuvioita.

Microsoft aloitti aikoinaan sekä ensimmäisen Xbox-konsolin että nykyisen Xbox 360:n suunnittelun yhtaikaa. Ensimmäinen Xbox rakennettiin käytännössä valmiista osista, nopeaksi kauppojen hyllyille saatavaksi laitteeksi, jolla Microsoft ja pelitalot saavat kokemusta uudemman sukupolven pelikonsoleista ja internet-palvelujen rakentamisesta. Samaan aikaan yhtiö kehitti taustalla tahdissa Xbox 360:stä, ja hyödynsi ensimmäisen Xboxin opetuksia niin laitesuunnittelussa kuin ohjelmisto- ja verkkopalvelujen suunnittelussa.

Lähde: Eurogamer, Microsoft seeking staff for next-gen Xbox, Linkedin

Lue myös

Deus Ex: Human Revolution – salat avautuvat haastattelussa (osat 1-5)

Homefront-ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Jos maailman vanhinta ammattia uudistettaisiin videopelien säännöillä?

Marvel vs Capcom 3 (PS3, Xbox 360)