Uusimmat

Huhupartio: Natal onkin Microsoftin seuraava konsoli

16.06.2009 11:15 Miikka Lehtonen

Microsoftin Project Natal sai E3-messuilla aikaan melkoisen myllerryksen. Se ihastutti katsojia, mutta nosti myös esiin pinon kysymyksiä, ei vähimpänä ihmettelyä siitä, että miten vehje lopulta oikein toimii. Microsoftin vastaus voi yllättää, sillä nyt näyttäisi siltä, että Natal saattaa olla uusi konsoli.

Huhujen lähteenä on yleensä luotettava 1Up-pelisaitti, jonka toimittajat onnistuivat viimeisimpänä kaappauksenaan paljastamaan PSP Go -konsolin reilusti ennen muuta pelimaailmaa. Tällä kertaa huhut saavat lisävirtaa siitä, että niistä kirjoittelee Sam Kennedy, koko 1Upin toimituspäällikkö.

Kennedyn tietojen mukaan Natal ei tule olemaan Xbox 360 -lisäpalikka, vaan kiinteä osa Microsoftin seuraavaa konsolia, joka julkaistaisiin ensi vuoden syksynä. Kyse ei tulisi olemaan mistään valtavasta harppauksesta, vaan parannellusta Xbox 360:sta, joka sisältäisi päivitettyä rautaa, hieman entistä paremmat speksit ja Project Natalin. Kennedy kertoo myös, että uusi boksi olisi luonnollisesti täysin yhteensopiva vanhan boksin pelien kanssa.

Mikäli huhut pitävät paikkansa, Microsoft on tuskin yksin liikenteessä. Pelimaailmassa on puhuttu jo pitkään Nintendon tulevasta WiiHD-konsolista, joka päivittäisi hieman Wiin rautaa ja lisäisi muun muassa tuen HD-resoluutioille muuttamatta paljon muuta. Kennedy uskoo, että tässä on konsolien tulevaisuus: emme tule enää näkemään valtavia teknisiä harppauksia, vaan pienempiä iteraatioita olemassaolevasta raudasta.

Mielenkiintoisia ideoita, mielenkiintoisia pointteja. Kennedy veikkailee, että Mikäli Project Natal todella on uusi konsoli, se tullaan julkistamaan ensi talven GDC-tapahtumassa, jonka jälkeen alkaa kova hypekierros ennen syksyn julkaisua. Microsoft vastasi huhuihin toteamalla lyhytsanaisesti, ettei se kommentoi huhuja.

Lisää aiheesta

E3dome: Microsoft vie liikeohjauksen uudelle tasolle

E3dome: tämä on Project Natal

Microsoft aikoo räjyttää Natalin kaiken kansan tietoisuuteen

Wiistä HD-versio – vuonna 2011?

Liikkeentunnistuksen historiaa Power Glovesta Nataliin

Lue myös

Star Wars: The Old Republicissä kerrotaan eeppinen tarina

Korealaiset WoW-typyt saavat WoWinkin näyttämään hyvältä – katso kuvat!

Wii jatkaa megamenestyksen polulla

Muropaketin uusimmat