Uusimmat

Huhupartio: pelitalo osti Pirate Bayn

30.06.2009 11:27 Jukka O. Kauppinen

Nyt menevät pullat ja rusinat ihan sekaisin. YLEn uutisten mukaan ruotsalainen Global Gaming Factory X -peliyhtiö olisi ostanut Pirate Bay -vertaisverkkopalvelun. Tieto löytyy myös yhtiön omilta kotisivuilta. Jos kyseessä ei ole ihmeellinen mediavedätys, niin mistä ihmeestä voisi olla kyse?

Global Gaming Factory X:n mukaan yhtiö aikoo lanseerata Pirate Baytä hyödyntäen ”uusia bisnesmalleja, jotka hyödyntävät myös materiaalien tuottajia ja tekijäoikeuksien omistajia.”

”Pirate Bayn ylläpito siirtyy Global Gaming Factory X:lle elokuussa 2009.”

Kauppahinnaksi kerrotaan 5,5 miljoonaa euroa, josta 2,75 miljoonaa maksetaan käteisellä ja loput osakkeina.

Yhtiön mukaan Pirate Bay tarvitsee selviytyäkseen uusia bisnesmalleja, jotka täyttävät niin verkko-operaattorien, loppukäyttäjien kuin myös sisällöntuottajien tarpeet.

”Sisällöntuottajat ja -tarjoajat tarvitsevat paremmat työkalut sisältöjensä hallitsemiseen. Heidän on saatava niistä myös maksu. Tiedostojen jakajat puolestaan tarvitsevat suuremmat latausnopeudet ja laadukkaampaa sisältöä.”

Pirate Bay astuu lailliselle tielle? Tämä jos mikä on omiaan hämmentämään Pirate Bay -kuvioita, vaikka taannoisen ja tulevan oikeudenkäynnin loppuratkaisuihin tulevat muutokset eivät toki vaikutakaan. Ja mitä ihmettä Ruotsissa on ylipäätään tapahtunut? Millaisten neuvottelujen/juonittelujen tulosta tämä tiedonanto on? Onko kyseessä hämäys vai ihan oikea kauppa? Millä keinoin Pirate Baystä aiotaan rakentaa kannattavaa liiketoimintaa?

Lisätietoja: Acquisitions of The Pirate Bay and new file sharing technology, P2P 2.0 via YLE

Lisää aiheesta

Pirate Bay -oikeudenkäynti muuttui hirveäksi sotkuksi

Pirate Bayn tuomio räjäytti piraattipuolueen kannatuksen nousuun

Pirate Bay: syyllinen

Lue myös

eDomen arvosteluviikko: Gundam 2, Trine, Trials HD, Uncharted 2, Wheelman

Lisää suomipelattavaa iPhonelle: DrawRace

Pitfall ja Fallout ovat kuin luotuja toisilleen

Romero itkuraivaroi Twitterissä

WoW-addiktin raivokohtaus muuttui Japanissa musiikkivideoksi

Muropaketin uusimmat