Uusimmat

Huhupartio: PlayStation 4.5 on PlayStation Neo

19.04.2016 12:37 Jukka O. Kauppinen

Lopputalvi ja kevät on ollut täynnä niin vahvoja PlayStation 4 -huhuja, että Domen huhupartion kaukopartiomiehet ovat kantaneet kapteeni Kalman johdolla tiedustelutietoja kotiin reppukaupalla. Lienee jokseenkin selvää, että jotain huhujen takana on, vaikka virallisia vahvistuksia ei olekaan vielä kuultu. Eikä varmaan kuullakaan hetkeen.

Vaan tuoreimpien väittämien mukaan PlayStation 4.5 / PlayStation 4K onkin nimeltään PlayStation Neo, ja se olisi tehoiltaan vielä kovempi laite kuin mitä aiemmin on ounasteltu.

Neon näytönohjain on väittämän mukaan AMD GCN -pohjainen, ja siinä on 36 kappaletta 911 MHz -nopeudella tikittävää laskentayksikköä. Nykyisessä PlayStation 4:n näytönohjaimessa on 18 kpl 800 MHz -laskentayksikköä.

Konsolin prosessori on edelleen kahdeksanytiminen AMD Jaguar, mutta kellotaajuus on kasvanut 1,6 GHz:sta 2,1 GHz:aan.

Lisäksi Neon muistiväylä puskee dataa 218 Gt/sek nykylaitteen 176 Gt/sek sijaan.

Neon myötä pelikehittäjien haasteet kasvavat, sillä kaikkien uusien pelien täytyy tukea jatkossa sekä peruskonsolia että Neoa. Neo-tilassa pelit voivat käyttää enemmän grafiikkamuistia, minkä lisäksi ne pyörivät vakaammin suurilla päivitysnopeuksilla ja tukevat 4K-resoluutioita.

PlayStation Neo ei korvaa nykyisiä PS4-malleja, vaan tulee kauppaan niiden rinnalle.

Sony haluaa myös olla tarkkana siitä, ettei firma tee Segan Megadrive-tasoisia töppäyksiä, vaan pelaajayhteisö pysyy edelleen yhtenäisenä. Niinpä vähän erikoisesti Neolle ei saa tehdä vain sillä pyöriviä pelejä, ja esimerkiksi moninpeleissä perus-PS4:llä ja Neolla pelaavien on mahduttava samoihin nettimatseihin. Neolle ei voida myöskään tehdä ekslusiivisia PlayStation VR -pelejä.

Jo julkaistuihin peleihin on toki mahdollista julkaista Neo-päivityksiä, joilla niihin saadaan vaikkapa paremmat resoluutiot tai nopeampi ruudunpäivitys.

Entä koska on Neon aika? Varmaan syksyllä. Jää nähtäväksi tuleeko Sony Neoineen parrasvaloihin E3:ssa taikka GamesCom-messuilla, mutta luultavasti se pusketaan ulos viimeistään joulumarkkinoille.

Tietenkin edellyttäen, että mikään edellä mainitusta pitää paikkaansa tai että Neo on muutakin kuin pahemman kerran keulinut perusteeton huhu.

Lisää PlayStation 4.5/4K/Neo-huhuilua Giant Bombista:

Lue juttu: The Upgraded PlayStation 4 is Codenamed NEO, Contains Upgraded CPU, GPU, RAM

Lisää aiheesta

Sony on tekemässä pahaa virhettä

Huhupartio – PlayStation 4 saa lisää tehoja

Huhupartio: PlayStation 4.5:ssä on tuplasti grafiikkavääntöä, tukee 4K-leffoja