Uusimmat

Huhupartio väittää: Microsoft hyljeksii indiekehittäjiä?

14.07.2009 23:44 Jukka O. Kauppinen

Indie-pelikehittäjien ja nettihuhujen mukaan Microsoft siirtyy Xbox Live Arcade -pelipalvelussaan yhä enemmän isojen pelitalojen julkaisujen suuntaan, minkä seurauksena pienten itsenäisten pelifirmojen teoksille jää yhä vähemmän tilaa.

Australialaisen WAtday-lehden verkkosivuilla kerrotaan sikäläisten itsenäisten pelikehittäjien saaneen virtuaalisia ovenläimäyksiä kasvoilleen, kun nämä ovat neuvotelleet peliensä julkaisusta Xbox Live Arcade -palvelussa. Näiden mukaan Microsoftin edustajat ovat kertoneet, että jatkossa XBLA:ssa julkaistaan enintään 35 indie-peliä vuosittain.

Microsoft on väittämien mukaan keskittynyt yhä enemmän suurten kustantajien teoksien suuntaan, minkä johdosta indie-kehittäjien on yhä vaikeampaa päästä edes Microsoftin puheille, olivat pelit sitten miten hyviä tahansa. Tämä kuulostaa erittäin ikävältä, sillä moni indie-peli on ollut XBLA-palvelun parhaimpien ja suosituimpien joukossa. Ilman Braidia, Castle Crashersia tai The Dishwasheria verkkopalvelu olisi paljon värittömämpi ja tylsempi.

Väitetty uusi linja kuulostaa raivostuttavalta siksikin, että XBLA suorastaan pursuaa isompien pelitalojen rapaisia retrokäännöksiä. Niin pelaajien kuin Microsoftinkin hyöty olisi tarjota palvelussa enemmän tilaa omaperäisille ja tasokkaille tuotteille.

Lähteet: Closed shopRumortoid: Xbox Live Arcade snubbing indie developers?

Lue myös

eDomen arvosteluviikko: Another Code, Harry Potter, Superstars V8, Monkey Island, Trine

iPhone on täynnä matoja!

Lara Croft synnytetään uudestaan: vähemmän tissejä, enemmän lihaksia

Musapelien digimyynnit mukaan virallisille musalistoille?

PC:n Street Fighter IV muuttui hirveäksi friikkisirkukseksi