Uusimmat

Ilmaiseksi muuttuminen kolminkertaisti Lord of the Rings Onlinen tuotot

08.01.2011 01:43 Tero Lehtiniemi

Alalla, joka on koko sen historian ajan perustunut kuukausipohjaiseen laskutukseen, ilmaiseksi pelattavaksi siirtyminen kuulostaa äkkiseltään melkoiselta taloudelliselta itsemurhalta. Lord of the Rings Onlinen tilanne on kuitenkin malliesimerkki siitä, miksi se ei olekaan ihan niin tyhmää ja miksi monien pelien suhteen sitä tehdään, ja miksi trendi tuskin tulee laskemaan.

Turbinen viestintäjohtaja Adam Mersky on nimittäin Ten Ton Hammerille antamassaan podcast-haastattelussa paljastanut, että mainio ja ehdottomasti suosionsa ansaitseva Lord of the Rings Online -morppi tuottaa firmalle noin kolme kertaa enemmän ”ilmaisena” pelinä, kuin mitä se tuotti kuukausimaksullisena. Turbine ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, sillä firman edellinen peli Dungeons and Dragons Online muuttui rahasammoksi samalla tempulla. Tällöin pelin tuottavuus nousi lyhyessä ajassa peräti 500 prosentilla.

Sen lisäksi että LotRO tuottaa nykyään enemmän, uudesta bisnesmallista hyötyvät kaikki pelaajat. Pelaajamäärä on kasvanut huimasti, ja samalla myös pelimaailmojen aktiivisuus ja eläväisyys noussut.

Lord of the Rings Onlinen menestys ja koko pelialalla vallitseva trendi kulkevat käsi kädessä. Monet verkkoräiskintöjen tekijät ovat jo tehneet tai tekevät ilmaiseksi pelattavia pelejä, joissa lisätienestit kerätään pelaajille myytävällä tauhkalla. Erästä nimeltä mainitsematonta valtionvarainministeriä vapaasti siteeraten markkinavoimat ovat jälleen ottaneet niskalenkin sosialismista. Pelaajien mahdollisuus päättää pelityylistään ja aktiivisuutensa tasosta hyödyttää sekä ilmaiseksi pelaamaan haluavia että niitä jotka ovat valmiita panostamaan peliin kuukausimaksua enemmän, peliä pyörittävästä firmasta puhumattakaan.

LotRO siirtyi ilmaisesti pelattavaksi monien viivytysten jälkeen viime syksynä, jenkeissä syyskuussa ja Euroopassa marraskuusssa. Jo lokakuussa peli tuotti tuplasti aikasempaan verrattuna, ja uusimmista tuloksista päätellen tuotot ovat kasvusuunnassa. Hyvä näin.

Linkki: Ten Ton Hammer podcast

Lisää aiheesta

Keskimaa kutsuu huomenna, ilmaiseksi

Tässä syy ilmaisen Lord of the Rings Onlinen myöhästymiselle

Warner osti morppifirma Turbinen ja sai kaupanpäälle lohhareita, hobitteja ja taikasormuksia

Lue myös

Dragon Age II:n ensimmäinen lisäri esiteltiin jo nyt: The Exiled Prince

EA lopettaa liki 30 pelin moninpelituen

Miltä kuulostaisi oma PS3-firmware? Nyt se onnistuu!

Ne 80-luvun Nintendo-pelit, joita kukaan ei muistanut tehdä