Uusimmat

Ilman Nintendoa Bayonetta 2 olisi jäänyt vain haaveeksi

02.10.2014 16:00 Miikka Lehtonen

Bayonetta 2 vaikuttaa aika muikealta peliltä ja saa varmasti Wii U:n omistajat iloisiksi. Todennäköisesti se myös tekee vähän uusia Wii U -omistajia, sillä kyseessä taitaa olla ns. konsolinmyyjä. Ja ilman Nintendoa sitä ei olisi olemassakaan.

Se toki jo tiedettiin, että Bayonetta 2 olisi tuskin ilmestynyt, jos Nintendo ei olisi pistänyt taaloja pöytään ja rahoittanut sen kehitystä. Alkuperäisen pelin julkaissutta Segaa koko projekti ei kamalasti kiinnostanut.

Nyt pelin pääsuunnittelija Hideki Kamiya on puhunut lisää tapahtuneesta. Hän muistuttaa, että Platinum Games on vain pelikehittäjä. He eivät itse kustanna peliensä kehitystä, eikä heillä olisi siihen varaakaan. ”Me saamme tukea julkaisijoilta tekemällä pelejä, joita he tilaavat”, Kamiya selitti.

”Mitä Bayonettaan tulee, kehitimme sen yhteistyössä Segan kanssa. Myöhemmin päätettiin, että jatko-osakin tarvittaisiin, joten aloimme työstämään sitä. Kun kehitystä oli jatkunut jonkin aikaa, Segan mieli muuttui ja he vetivät tukensa, joten kehityskin pysähtyi.

Ilman rahoitusta meillä ei ollut mahdollisuuksia saada peliä loppuun, mutta halusimme silti tuoda pelin yleisömme nautittavaksi. Tarjosimme peliä monille julkaisijoille, koska kyseessähän on iso peli. Emme löytäneet kumppania. Peli oli jo päätymässä lihoiksi, kun Nintendo astui kuvioihin, tarjosi apua ja antoi meidän jatkaa kehitystä.”

Ilman Nintendoa koko peliä ei siis olisi olemassakaan. Kamiya on tämä mielessään vähän närkästynyt niille, jotka ovat tapahtuneesta vihaisia, koska Bayonetta 2:ta ei nähdä Xboxilla tai PlayStationilla.

”Nämä olosuhteet muistaen, jos joku on vielä vihainen meille siitä, että olemme Nintendon kumppaneita, minä ihmettelen syytä sille. Voisiko joku selittää niin, että minäkin ymmärrän? Kuten olen aiemmin todennut, jos haluatte Bayonettan Xboxille tai PlayStationille, koittakaa kysyä Nintendolta. Jos Nintendo ei sano kyllä, sitä ei tapahdu. Ja voitte samalla kysyä Mariota ja Zeldaakin.”

Iso peukku Nintendolle siis. Entä itse pelille? Se selviää, kun saamme arvostelukappaleen.

Lähde: Nintendo Everything

Muropaketin uusimmat