Uusimmat

iPhonen uusin paras peli on Pinball Fantasies

23.07.2009 15:15 Jukka O. Kauppinen

Flipperifanit huomio! Kaikkien aikojen kovimpien digitaalisten flipperien harvalukuiseen joukkoon lukeutuva alkujaan Amigalle vuonna 1992 julkaistu Pinball Fantasies on palannut elävien kirjoihin. Legendaarisen flipperin uusioversion voi ostaa ja ladata iPhonelle ja iPod Touchille vaivaisella 4,99 eurolla.

Uusittu Pinball Fantasies sisältää kaikki alkuperäisen pelin neljä kenttää. Kyseessä ei ole pelkkä halpa sovitus uudelle pelikoneelle, sillä esimerkiksi grafiikat on työstetty uusiksi entistäkin näyttävimmiksi. Eikä ihan kenen tahansa suttaajan toimesta, sillä grafiikkojen hionnan suoritti alkuperäisenkin pelin graafikko Markus Nyström. Samoin pelin alkuperäinen säveltäjä Olf Gustafsson sovitti vanhoja biisejään uusiksi.

Pelin on tehnyt suomalainen Cowboy Rodeo -kehittäjä, jonka käsialaa on myös aikaisempi Pinball Dreams -flipperin iPhonelle sovittanut Pinball Dreaming.

Cowboy Rodeo kertoo, että pelistä julkaistaan aivan lähipäivinä myös uudempi 1.1-versio. Sen myötä peli pyörii täydellä 60 framen nopeudella kaikissa laitteissa.

Taatusti kovaa kamaa. Olihan jo Pinball Dreaming -pelikin eDomen suosituspeukun arvoinen, kaikkien aikojen ensimmäisenä peukuttamanamme mobiilipelinä.

Lisätietoja:
Lisää aiheesta

Pinball Dreaming: Pinball Dreams (iPhone/iPod)

Kun moni eDomen lukijoista ei ollut vielä syntynytkään, me naavaparrat pelasimme pipot täristen flipperiä huoltoasemien auloissa. Voi sitä onnen päivää kun flipperipeleistä saatiin vihdoin kunnollisia kotiversioita, jolloin pelaaminen sujui makuuhuoneen lämmössä.

Eipä olisi tuolloin uskaltanut monikaan aavistaa, että sen aikanaan parhaan flipperipelin saisi joskus mukaansa kännykkäänsä. Tai että se olisi vielä 2009 niin pahuksen hyvä peli.

Wiikon wanha: Pinball Dreams

Vuonna 1992 monen pienen pelaajan maailma muuttui. Tuntematon ruotsalainen pelitalo näet julkaisi pelin, joka jumitti lukemattomat pelaajat Amigoidensa ääreen.

Pinball Dreams oli täydellinen flipperipeli. Se oli niin loistava tietokoneversio vanhasta kunnon kuulanmäiskyttelystä, että paremmasta ei ole oikeastaan väliksi tänäkään päivänä. Pinball Dreams jatko-osineen on yhä se peli, johon kaikkia digiflippereitä verrataan.

SIDin kuninkaan paluu

Rob Hubbard on nimi, jonka jokainen vähääkään tietokonepelien historiasta tietävä tunnistaa välittömästi. Hubbard on elävä legenda, joka on säveltänyt musiikkia yhteensä satoihin peleihin. Aktiivisimmillaan säveltäjä oli 1985 – 1989 välisenä aikana luodessaan soundtrackejä lukemattomiin Commodore 64-, Atari ST-, Amstrad- ja Amiga-peleihin.

Lue myös

Arvostelu: Call of Juarez: Bound in Blood (PC, PS3, 360)

Gay Tony laulaa lokakuussa: Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City

Näin tehdään hyvä kenttä

Peliguru kävi avaruudessa ja teki reissustaan elokuvan

Xbox 360:n South Park -peli ei ole sellainen kuin odotit…

Muropaketin uusimmat