Uusimmat

Voi itku! Quantum Breakin PC-versio on ongelmakimppu

10.04.2016 12:30 Juho Anttila

Remedyn uusi Quantum Break on kerrassaan erinomainen peli. Niin erinomainen, että itsellänikin lipsahti nukkumaanmeno viime yönä aamu neljään sen parissa. Alustana toimi Xbox One, mikä on hyvä asia, sillä tällä hetkellä kokemus ei ole PC:llä lainkaan yhtä sujuva. Pelin PC-versio kärsii lukuisista ongelmista erityisesti graafisen suorituskykynsä suhteen.

Lista on masentavan pitkä. Ruudunpäivitysnopeus tuntuu jäävän 50 fps:n tehokkaimmallakin raudalla ja alhaisilla asetuksilla, mikä on ongelma 60 hertsin monitoreilla. 30 fps:n rajoitus ei toimi kunnolla ja toisaalta kuvanlaatu on PC-standardien mukaan mitattuna kehno. Tapa, jolla peli lataa alueitaan aiheuttaa ongelmia, jos tallennusmediana on jokin muu kuin SSD-levy ja lisäksi teos kaatuilee Nvidian näytönohjaimilla.

Näyttääkin pahasti siltä, että Microsoftin päätös julkaista Quantum Break PC:llä samanaikaisesti Xbox One -version kanssa on jättänyt Remedyn hankalaan väliin. Vanhat ansiot todistavat, että firmalla riittää kyllä ammattitaitoa sujuvien PC-kokemusten kehittämiseen, joten valistunut arvaus on, että Quantum Breakin PC-version kanssa on tullut kiire.

PC-version ongelmallisuus on ikävä juttu myös Microsoftin kannalta. Quantum Break on firman uuden Universal Windows Platform -arkkitehtuurin mannekiini ja nyt näyttää siltä, että iso osa ongelmista johtuu nimenomaan UWP:sta. Tämä ei tee hyvää firman suunnitelmille. Toivottavasti Remedy saa Quantum Breakin PC-version parempaan kuosiin mahdollisimman pian. Itse peli on erinomainen ja kokemisen arvoinen, mutta juuri nyt näyttää siltä, että alustaksi kannattaa valita Xbox One.

Lähde: Eurogamer

Lisätietoja: www.quantumbreak.com

Lisää aiheesta

Suomilasit silmille ja peukkuja jakamaan: arvostelussa Quantum Break

Quantum Breakin julkaisujuhlissa

Aika kone, tuo Remedyn aikakone