Uusimmat

Itsenäisyyspäivän pelipoimintoja: talvisota amerikkalaissilmin

06.12.2012 20:30 Jukka O. Kauppinen

On 6.12. Suomen itsenäisyyspäivä. Ja kun vähän mietimme, niin Suomesta ja suomalaisuudesta löytää myös peliaiheita. Jos suomalaisuus tarkoittaa sinun mielestäsi kuopassa palelemista, niin Winter War: Squad Battles on ehkä juuri sinun pelisi!

Amerikkalainen HPS Sims tunnetaan laadukkaista heksastrategiapeleistään. Ja täytyy sanoa, että strategiasuunnittelija John Tillerin näkemys talvisodan taisteluista on erittäin toimiva, joskin myös haastava.

105 kunnian päivää 1939-1940, molotovin cocktailit ja leipäkorit, hiihtävä metsäsissi ja puussa kukkuva kiväärikäki. 58 skenaariota, kolme kampanjaa ja korillinen heksoja. Niistä syntyy maittava sotapeli.

Winter Warissa tämä vanha kunnon  pelitekniikka tarjoilee ruuduillemme suomalaista ja tietysti myös neuvostoliittolaista sotahistoriaa. Sotaisa kattaus on monipuolinen, joskin se on paloiteltu suhteellisen pieniksi osiksi. Pikkutarkka heksasodinta kun ei ole erityisen pelattavaa suurilla kartoilla ja massiivisilla yksikkömäärillä, niinpä talvisota on pilkottu suhteellisen helposti hallittaviksi taisteluiksi tai taistelujen osiksi.

Pelin kuutisenkymmentä eri skenaariota käsittelevät talvisotaa kiireestä kantapäähän, eli aina Petsamon pohjoisilta kukkuloilta Kannaksen kuumiin kahakoihin. Tutuiksi tulevat niin venäläisosastojen väijytykset metsäteillä kuin ankarat rintamataistelut juoksuhautoineen, piikkilankaesteineen ja tykistökeskityksineen.

Lue arvostelu: Winter War: Squad Battles (PC)

Lisätietoja: http://www.hpssims.com/Pages/products/SB/Winterwar/winterwar.html