Uusimmat

Jenkkiyliopisto tarjoaa zombietutkimus-kursseja

09.09.2010 15:00 Tero Lehtiniemi

Zombiet, nuo aivoja syövät vekkulit pikku sekopäät. Peli- ja elokuvatehtailijoiden jatkuvan inspiraation lähde on nyt siirtynyt myös yliopistomaailmaan, sillä yhdysvaltalainen baltimoren yliopisto on ottanut opetussuunnitelmaansa ”Zombie Studies” -kurssin. Koska totuus ei aina ole tarua ihmeellisempää, joutunevat haulikkoaan jo puhdistavat zombifiilit kuitenkin pettymään karvaasti.

Toisin kuin innoikkaimmat ehkä jo kerkesivät kuvittelemaan, yliopiston kursseilla ei tarjota selviytymiskeinoja ydinlaskeuman, virusinfestaation tai balsamointinesteeseen livahtaneen worchestershire-kastikkeen vuoksi alkavasta zombie-infestaatiosta selviämiseen. Sen sijaan kurssilla katsellaan zombie-elokuvia sekä perehdytään aiheesta kertoviin sarjakuviin ja kirjoihin. Opintosuorituksen kirjaaminenkaan ei vaadi puuduttavan esseen kirjoittamista, vaan sen sijaan opiskelijan on tehtailtava oma zombie-elokuvan käsikirjoituksensa.

Vaikka kurssin raflaava nimi saikin odottamaan ehkä hiukan enemmän mitä todellisuus toi muassaan, toisi zombie-tutkimusta koskeva kurssi mukavaa piristystä myös Suomen naistutkimuksen, kyborgietiikan ja assyrologian kaltaisten oppiaineiden ylivakavoittamaan yliopistoilmapiiriin.

Lähde: Newslite

Lue myös

Battlefield 1943 ilmestyi salakavalasti PC:lle

Biowaren hittipelit laajenivat

Fort Gay oli liian homppeli kotikunta Xboox-pelaajalle