Uusimmat

Jimm’s Legendary –pelikonesarjaan Titan X –uutuuksia

21.03.2015 14:00 Jukka O. Kauppinen

Pelikoneräätälöijä Jimm’s PC-Store on lisännyt valikoimaansa kaksi ”titaanisen tehokasta pelitietokonetta”, jotka on varustettu upouudella NVIDIA Titan X -näytönohjaimella. Titan X on tällä hetkellä maailman tehokkain näytönohjain.

Uudet titaanit tottelevat nimiä Jimm’s Legendary Short Round ja Jimm’s Legendary Jones.

Short Roundissa on GeForce GTX Titan X -näytönohjain, Intelin Haswell i5 –prosessori, kahdeksan gigatavua DDR3-muistia, 240 gigan SSD-levy ja yhden teratavun kiintolevy.

Jones on taasen pakattu Phanteks Enthoo Primo –tornikoteloon ja varustettu vesijäähdytyksellä. Koneessa on kaksi Titan X -näytönohjainta SLI-tilassa, Intel Haswell i7, 32 gigatavua DDR4-muistia, 480 gigatavun SSD ja kolmen teran levy.

 

NVIDIA GeForce GTX Titan X -näytönohjain perustuu NVIDIA Maxwell GM200 -grafiikkapiiriin, jossa on 3 072 grafiikkaprosessoriydintä ja kahdeksan miljardia transistoria. Näytönohjaimessa on 12 gigatavua GDDR5-muistia ja se vääntää grafiikkaa seitsemän teraflopsin teholla.

Muropaketti kertoo, että alustavien testien perusteella Titan X on noin kolmanneksen tehokkaampi kuin GTX 980:

Virransyöttö on 6+2-vaiheinen ja piirilevy on varustettu 8- ja 6-pinnisillä PCI Express -lisävirtaliittimillä, jotka mahdollistavat yhdessä PCI Express x16 -väylän kanssa teoriassa 300 watin tehonkulutuksen (150 + 75 + 75 wattia). Titan X:n TDP-arvo on kuitenkin vakiona 250 wattia.

Näyttöliitännöistä vastaa HDMI 2.0- ja DVI-liitännät sekä kolme DisplayPort 1.2 -liitäntää. Piirilevyllä on kaksi SLI-liitintä, joiden avulla on mahdollista kytkeä 2-4 GeForce GTX Titan X -näytönohjainta toimimaan rinnakkain.

Jäähdytysratkaisu on sama kuin esimerkiksi Kepler-sukupolven Titan-mallissa, mutta se on värjätty mustaksi. Piirilevyn takana ei ole metallista suojalevyä vaan osaa muistipiireistä jäähdytetään pelkällä kotelon ilmavirralla.   

Useat ulkomaiset sivustot ovat julkaisseet jo omat kattavat testiartikkelinsa. Esimerkiksi TechPowerUp-sivuston testien mukaan Titan X on 2560×1440-resoluutiolla keskimäärin noin 30 % nopeampi kuin GM204-grafiikkapiiriä käyttävä GeForce GTX 980. Titan X:n tehonkulutus oli pelitestissä 243 wattia eli 59 wattia enemmän kuin GTX 980:llä.

Lue myös: NVIDIA julkaisi GeForce GTX Titan X –näytönohjaimen

Jimmsin konepaketeilla on hintaa 2 699 ja 5 849 euroa.

Lisätietoja: www.jimms.fi/

Muropaketin uusimmat