UUSIMMAT

Juuri nyt: katso vallankumousta internetissä

28.01.2011 16:49 | Jukka O. Kauppinen

Tämä ei ole peliuutinen. Mutta esimerkki internetin v oimasta – ja mahdollisuuksista.

Vähääkään uutisia seuraavat ovat varmasti havainneet, että Tunisiassa kaatui äsken hallitus. Nyt levottomuudet ja mellakat ovat levinneet Egyptiin. Ja täytyy sanoa, en ole koskaan aiemmin seurannut vallankumousta livenä, sitä mukaa kuin se tapahtuu. Sotia kylläkin, mutta en näin uskomattomia ja hämmästyttäviä tapahtumia.

Al Jazeera lähettää jatkuvaa livelähetystä Egyptistä eri kaupungeista, näyttäen mitä maassa tapahtuu, haastatellen kadulla ihmisiä ja seuraten mitä hallituksen kannattajien, mellakkapoliisien ja vallanvaihtoa vaativien protestoijien välillä tapahtuu.

Internetin voima ei rajoitu tänään vain tyytymättömien kansanosien viestintään ja Tunisian kaltaiseen vallanvaihtoon, vaan myös maailmaa mullistavien tapahtumien reaaliaikaiseen seuraamiseen.

Katsokaa tapahtumia täältä:

Al Jazeera English Live Stream

Keskustelu

näittekö muuten eilen nelosen uutisista että siinä kun ankkuri kertoi asioita ja siinä on se video pään vieressä, niin siinä videossa joku armeijan auto peruutti vauhdilla yhden ukkelin päälle ja se näkyi selvästi

tässä taitaa olla: http://www.ruutu.fi/video?vt=video_episode&vid=260065

(itelläni ei toimi ollenkaan kun tulee viesti ”Virhe ladattaessa mainoksia”, vaikka mainoksia en halua nähdäkään vaan uutiset)

Epäonnistunut, epäoikeudenmukainen, korruptoitunut valtajärjestelmä päättyy vallankumoukseen, kun kansalaisten sivistystaso nousee ja talous rommaa.

Ne polttaa diktatuurin vallan merkkeja, hallitsevan puolueen päämajan, poliisiautoja ja valtion tv-aseman… joka on lähinnä hallitsevan puolueen propagandaväline.

Talot voidaan rakentaa uudestaa, aina saa uusia autoja.. se mitä siellä yritetään rakentaa on uutta yhteiskuntaa korruptoituneen diktatuurin tilalle.

Sama se kenen päämaja on liekeissä. Idiootit polttavat taloja. Seuraavaksi poltetaan jotain muuta, todennäköisesti poliisiasemia, paloasemia, kaupungintaloja, sairaaloita. Talonvaltauksen voi tehdä ilman nuotiota. Tai jos haluaa polttaa jotain, polttaa irtaimiston, ei kiinteistöä. Kaikki mikä palaa on kuitenkin rakennettava uudestaan.

Olmio,
*Poliisiautot* ovat loimunneet pitkin päivää. Ja liekeissä on valtapuolueen päämaja.

idiootit rikkovat paikkoja, polttavat autoja. tosi rakentavassa hengessä luodaan uutta yhdessä jne jne.

Toivotaan, että pysyy maallisen liikkeen hallussa toi liikehdintä.

Kiitos eDomen, en ole täysin pimennossa mitä maailmassa tapahtuu :D Taitaa olla melkeinpä ainoa uutiskanava jota seuraan, muualta tulee aivan liikaa mielestäni merkityksettömiä uutisia että kyllästyin niiden suodattamiseen…

Ja kohta taitaa lähetys loppua, turvallisuuspoliisi koputtelee jo toimituksen ovella…

jok

Hmm.. seurataanpa tilannetta, ulkonaliikkumiskielto julistettu..

Muropaketin uusimmat