Uusimmat

Kaukana ilmaisesta: ilmainen Age of Empires Online

05.11.2011 20:30 Jukka O. Kauppinen

Lähetimme taannoin Eric Hartinin seikkailemaan Age of Empires -nettistrategian maailmoihin. Juttukin valmistui, minkä jälkeen se jäi kuitenkin joidenkin turhakepelien kuten Battlefieldien, Dark Soulsin ja muun joutavan jalkoihin. Mutta! Nyt! Tässä se on! Ja… Jotenkin peli ei tehnytkään Ericiin ihan sitä odotettua vaikutusta….

Alkuun peli tervehtii pelaajaa Farmvilleä muistuttavalla kaupunkiosiolla. Pelaaja pääsee laajentamaan kaupunkiaan rauhassa eikä tarvitse huolehtia siitä, että kaveri tulee ja pistää mestan palasiksi. Täältä voi kaupungin lisäksi päivittää tosiaikanaksupuolella käyttämiään yksiköitään, rakennuksiaan ja yksinkertaisesti rohmuamaan erilaisia resursseja. Tosiaikanaksupuolelle pääsee hyväksymällä MMO-tyyliin kaupungista erilaisia tehtäviä.

Suurin osa tehtävistä on suoraviivaisia ”kerää näin ja näin paljon resurssia X”, ”tuhoa vastustajan kylä” sekä ”selviä tästä tilanteesta N minuuttia” -tehtäviä. Vaikken mikään tosiaikanaksujen virtuoosi olekaan, tehtävät olivat useiden tuntienkin jälkeen läpihuutojuttuja. Kone oli poikkeuksellisen tyhmä eikä tuntunut osaavan painostaa ollenkaan.

Lue koko arvostelu: Age of Empires Online (PC)

Lue myös

Battlefield 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Dark Souls (PS3, Xbox 360)

Elder Scrolls V: Skyrim -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Legend of Zelda: Skyward Sword -ennakko (Wii)

Rayman Origins -ennakko (PS3, Wii, Xbox 360)

Renegade Ops (PC, PS3, Xbox 360)

Rise of Nightmares (Xbox 360)