Uusimmat

Kaunis uusversio muinaisesta kolikkopelistä huokuu retro-estetiikkaa

16.05.2016 17:45 Jukka O. Kauppinen

Neo Geo oli joskus muinoin erinomainen, joskin meilläpäin liki tuntematon pelikonsoli. Neo Geo -pohjaisia kolikkopelejä taisi olla Suomessa jopa enemmän kuin konsoleita.

Joillekin harrastajille Neo Geo on kuitenkin rakas asia, niin myös Starforcen rakentelijoille. Tämä näkyy firman kerta kaikkisen kauniissa Starforce Neo System -pelikonsolissa, joka on kuin pieni, lähes kannettava kolikkopelijärjestelmä.

Eikä Neo ole edes mikään emulaattoripaske, vaan sen sisällä on aito Neo Geo -emolevy, johon liitetään ihan oikeita Neo Geo -pelimoduleita. Lisäksi ohjaimet ovat aitoja kolikkopelihallitasoisia näpyköitä, joten ne kestävät kovaakin pelaamista. Laitteen takaa löytyy myös peliohjainliitännät moninpelaajille ja HDMI-ulostulo, jos pelaat mieluummin telkkarilla.

Kaikki tämä tyylikkyys ja aitous tietenkin maksaa. Peruslaite liikahtaa 600 eurolla ja kattavampi kokonaisuus lisäohjaimella ja pelien kera maksaa 750 euroa.

Starforce kehittää myös Raspberry Pi -pohjaista Neo Geo -laitetta. Sitä ei tosin kannata odotella ainakaan tämän vuoden aikana.

Lisätietoja: The STARFORCE NEO System

Neo Geo

Lisää aiheesta

Keräilijä löysi tuntemattoman taistelupelin

Käsikonsolien lyhyt historia: 1977-1999

Neo Legend -arcadekabinetti tyydyttää pahimman kolikkopelinälän 1500 punnalla

Pelimuseoi Särkänniemessä – Hyper Olympic –kolikkopeli muistuttaa tärkeästä asiasta

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat