Uusimmat

Kauppiaita vai piraatteja – vaiko sekä että? Arvostelussa Port Royale 3

10.01.2013 12:00 Jukka O. Kauppinen

Simon Elo tarttui suosikkiaiheeseensa: pisneksen tekoon aavoilla merillä. Ja sehän onnistuu muun muassa Port Royale -pelien parissa.

Kauppiaana dubloneita ansaitaan ostamalla tavaraa halvalla satamassa ja viemällä se toiseen, jossa tavara myydään pois korkeammalla hinnalla. Peli antaa pelaajalle riittävästi tietoa, jotta ostaminen ja myyminen on mielenkiintoista ja hauskaa. Hölmöjä päätöksiä tekee vain silloin, jos ei ole malttanut oppia. Kaupungeissa voi käppäillä mielensä mukaan, ja myöhemmin voi jopa rakentaa työläisilleen omia maatiloja sekä muita rakennuksia.

Suurin osa kaupankäynnistä keskittyy satamiin. Pelissä on kahdeksantoista erilaista myyntiartikkelia kuten rommi, sokeri ja tekstiilit. Satamia kannattaa etsiä lisää, mutta seilatessa voi törmätä myös merirosvoihin tai haaksirikosta selviytyneisiin. Kun pelaajan armada kasvaa, voi laivojaan laittaa seilaamaan tiettyjen satamien välillä automaattisesti. Se ei kuitenkaan ole yhtä tehokasta kaupankäyntiä kuin itse hoidetut reissut, mikä on varmasti tarkoituksellista.

Lue koko arvostelu: Port Royale 3: Pirates and Merchants (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Batman: Arkham City Armored Edition (Wii U)

Cortex Command (PC)

DmC: Devil May Cry -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Lucius (PC)

ZombiU (Wii U)