Uusimmat

Keräilijä löysi tuntemattoman taistelupelin

12.04.2016 13:15 Jukka O. Kauppinen

Pelihistoria on täynnä outoja, huonosti tunnettuja pelejä. Ja aina välillä pelinäpertäjät löytävät jotain, jonka olemassaolosta kellään ei ole ollut aavistustakaan. Kuten nyt. Neo-Geo-fanittaja näet löysi ostamaltaan Neo-Geo-kehitysjärjestelmältä jäänteet koskaan julkaisemattomasta taistelupelistä.

Löytö on samalla hienoa peliarkeologiaa, sillä kehitysjärjestelmä oli huonossa kunnossa ja osa sille tallennetusta datasta oli jo tuhoutunut. Retroistaja kuitenkin onnistui elvyttämään laitteen ja osan datasta siihen kuntoon, että virrat saatiin päälle ja pelikin pyöri, ainakin jollain tapaa. Yllätys oli sitäkin suurempi, kun ruudulle avautui jotain täysin uutta ja tuntematonta.

Jokseenkin mielikuvitusta kutkattavasti peliproton datat ovat tuhoutuneet muun muassa grafiikkakirjaston kohdalta niin, ettei jäänteistä ole löydetty edes pelin nimeä. Tämä tekee löydöstä sitäkin jännemmän, sillä tappelupeli on testailujen perusteella sekä näyttävä että varsin syvällinen mättö kolmella eri hahmoluokalla ja 12 taistelijalla.

Tutkimustyö jatkuu. Peliarkeologit yrittävät parhaillaan löytää pelin tekijöitä ja tarkempaa pelihistoriaa.

Neo-Geo-konsoli on Suomessa vähemmän tunnettu esimerkki videopelihistorian hienoista pelikonsoleista, mutta eipä sitä suunnattomaksi hitiksi maailmallakaan voi väittää. Hieno laite viehätti erityisesti kolikkopelimuodossa, mutta kotikonsolit jäivät kovan hintansa takia harvinaisuuksiksi.

Lähde: Arcade Heroes

Lisää aiheesta

Huippuharvinainen NES-peli löytyi – tätä ei ole edes emulaattoreille

Unohdetusta varastosta löytyi peliaarre

Julkaisematon South Park –peli löytyi – eikä ollut kummoinen

Painterboy pelastetaan digiaikaan – Tikkurila innostui retropelaamisesta

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat