Uusimmat

Kevyttä, omaperäistä sotapelattavaa lautapelien ystäville – testissä Combat Commander:

13.10.2013 14:00 Jukka O. Kauppinen

Leevi Rantala matkaili taas syvällä sotamaailmoissa ja palasi sieltä hymysuin. Combat Commander kun ei ollut ihan tavanomainen heksasotapeli.

Combat Commander on vuoropohjainen peli, eli pelaajat lätkivät kortteja pöytään vuorotellen. Omalla vuorolla pelattavien käskyjen lukumäärä riippuu skenaariosta, jossa se määritellään kummallekin osapuolelle. Mikäli käsi on täynnä huonoja kortteja, niitä pystyy myös pelaamisen sijasta heittämään pois. Tässäkin asiassa on rajoituksia ja se taas riippuu puhtaasti kansallisuudesta. Esimerkiksi venäläisillä saa heittää pois enintään 3 korttia, mikä johtuu heidän tehottomasta komentoketjustaan. Saksalaisilla on huomattavasti enemmän vapautta kentällä toimiessaan ja he saavat heittää pois jopa 6 korttia.

Lisää eroavaisuuksia korttien läiskimiseen tulee siitä, pelaako hyökkääjällä vai puolustajalla. Hyökkääjä saa pitää kädessään kuutta korttia, kun taas puolustajalla saa olla kädessään maksimissaan neljä korttia. Rajoitus on ihan järkevä, sillä hyökkääjän täytyy saavuttaa skenaarion aikana enemmän tavoitteita voittaakseen. Mikäli kyseessä on harvinainen liikkuvien joukkojen yhteentörmäys, niin silloin molemmat pelaajat saavat käteensä 5 korttia.

Pelin sitominen tiukasti kortteihin tekee siitä luonteeltaan arvaamattoman. Joskus käsi saattaa olla täynnä täydellisesti tilanteeseen sopivia toimintoja ja välillä omat ryhmät makaavat vihollisen vieressä vuorosta toiseen, koska sopivaa tulituskorttia ei vain nouse pakasta. Kun tähän lisätään vielä korttien tuottamat satunnaistapahtumat, niin on selvää että käsissä on hyvin kaoottinen paketti.

Lue koko artikkeli: Combat Commander: Europe (lautapeli)

Lisää aiheesta

Fighting Formations: Grossdeutschland Motorized Infantry Division (lautapeli) 

Fighting Formations: Grossdeutschland Motorized Infantry Division on miehen uuden sarjan avausosa, jossa seurataan Grossdeutschland-eliittidivisioonan taisteluja toisen maailmansodan itärintamalla.

Rebel Raiders on the High Seas (lautapeli)

Rebel Raiders keskittyy nimensä mukaisesti Konfederaation ja Unionin väliseen merisotaan 1861-1865. Pohjoisen kasvavat resurssit pakottavat etelävaltiot ahtaalle, joten ja he vastaavat ahdinkoon ryöstämällä Unionin kauppalaivoja ja yrittämällä salakuljettaa resurssejaan satamia ja Konfederaation merialueita valvovan saarron läpi.

Muropaketin uusimmat