Uusimmat

Kiitti miljoonasti, tv Bloodborne

15.04.2015 15:00 Jukka O. Kauppinen

FromSoftwaren luoma, Sonyn julkaisema verimättötoimintaseikkailu Bloodborne on kelvannut oikein hyvin PlayStation 4 –pelaajille. Sen on näet ostanut jo yli miljoona PS4-seikkailijaa.

Komea luku muutenkin ja sitäkin näyttävämpi siksi, että PS4-konsolin myynnit ovat vähän päälle 20 miljoonassa. Nykymaailmassa tämä on harvinaisen hyvä ja perusteellinen markkinapenetraatio.

Bloodbornen meiningit vakuuttivat sekä Heikin että Miikan, joiden vuolasta avautumista voi ihailla Domen viimeviikkoisesta arvostelusta:

Tätä ei kuitenkaan kannata kavahtaa. Kyseessä on oppimiskokemus. Bloodborne on vaikea, mutta ei turhauttava. Tarkistuspisteinä toimivat lamput eivät ole oikeasti koskaan kovinkaan kaukana, ja käytännössä jokainen pelin alueista sisältää tarkkaan suunniteltuja oikoteitä pomoille, joille kuoleminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Tällä kertaa myös kuolemasta sakottaminen on kevyempää. Pelaaja toki menettää kerätyt verihäiveet, ja jos näitä ei saa kerättyä takaisin talteen seuraavalla kerralla, ne ovat iäksi menetetyt. Siksi etenemistä on syytä joskus harkita. Suinpäin pomon huoneeseen juokseminen satatuhatta häivettä taskussa on lähinnä oma vika, niin turhauttavalta kuin se tuntuukin.

Mitä itse välineisiin tulee, Bloodborne on kenties turhankin niukka niiden suhteen. Erilaisia aseita on nyt vain kourallinen, ja käytännössä jo tuunatulla aloitusaseella on mahdollista läpäistä koko tarina. Aseiden erot ovat erityisesti niiden liikkeissä: toiset ovat nopeampia, toiset taas hitaampia. Yksi tekee massiivisesti vahinkoa, kun taas toinen avaa vihollisen puolustuksen muille liikkeille.

Lue koko arvostelu: Bloodborne (PS4)

Lisätietoja: Bloodborne

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

Lisää aiheesta

Cities: Skylines myi miljoonan

Muropaketin uusimmat