Uusimmat

Kinect hakkeroitiin jo

09.11.2010 11:20 Jukka O. Kauppinen

Microsoftin Kinect-peliohjain hakkeroitiin lähes samantien laitteen Pohjois-Amerikan julkaisun jälkeen, kiitos kahden maailmankuulun MIT-instituutin, Massachusetts Institute of Technologyn, entisen oppilaan. Vuosikymmenten ajan teknologiaa tutkineen ja kehittäneen tutkimuslaitoksen oppilaissa on yhä jäljellä teknologia-anarkiaa, sillä he pistivät pystyyn haasteen Kinectin hakkeroinnista.

Ja hakkeriyhteisöhän vastasi haasteeseen.

Vähemmän yllättäen Kinect on hyvin suojattu ja ennen kaikkea suljettu järjestelmä. Tällä erää se toimii vain Xbox 360 -konsoleissa, joskin laitteen tekniikkaa ollaan tuomassa käyttöön laajemminkin muun muassa kodin elektroniikassa. Kinect-sensori on kuitenkin niin vänkä laite, että moni haluaisi käyttää sitä kaikenlaiseen säätöön, leikkimiseen ja nikkarointiin.

Ei siis epäilystäkään, etteikö Kinect olisi oiva haaste hakkerikansalle, joka selvittää parhaillaan laitteen toiminnan ja ennen kaikkea hyödyntämisen salaisuuksia. Millä tavoin Kinect antaa dataa ulos? Miten sitä ohjataan?

Ensimmäinen askel tässä onkin jo otettu ja Kinectiä on todistattavasti ohjattu ilman Xbox 360:stä.

 

”Se on upea laite, jonka käyttöä ei pidä rajata vain Xbox 360:een”, 2000 dollarin haasteen järjestänyt Phillip Torrone kertoo.

Lähde: Kinect hacked after MIT alumni offer prize money

Lisätietoja: Johnny 5 is Alive! (Kinect NUI Camera & NUI Motor on Windows 7)

Lisää aiheesta

Apple munasi, joten Microsoft sai Kinectin

Lue myös

Domen arvosteluviikko 44/2010: arvostelussa ja ennakossa kahdeksan uutuuspeliä!

Läski liikkuu kun Kinect kyykyttää

Maanantain ihmeelliset pelit: Zork kirjoituskoneella, Guitar Hero tekstiseikkailuna

StarCraft II myi kolme miljoonaa kuukaudessa

Muropaketin uusimmat