Uusimmat

King luopuu Candy-tuotemerkistä Amerikassa – perseily jatkunee silti

26.02.2014 10:00 Juho Anttila

Candy Crush Saga

Yksi alkuvuoden puheenaiheista sarjassa ”kusipäiset jättifirmat vastaan muut” on ollut Candy Crush Saga -pelillä huimat voitot tahkonneen Kingin yritys rekisteröidä tuotemerkki Candy itselleen. Kyseessä kun on melkoisen yleisessä käytössä oleva sana, jonka tuotemerkkioikeuden kuuluminen yhdellekään yksittäiselle taholle tuntuu varsin oudolta.

Vaikka King onkin vakuutellut, ettei tarkoitus ole väärinkäyttää tuotemerkkiä, toiminta on osoittanut päinvastaista. Firma on hyökännyt tuotemerkeillään niin ihan eri peligenren Banner Saga -roolipeliä kuin myös paljon ennen Kingin omaa läpimurtoa samalla karkkipelirintamalla operoinutta Candy Swipe -peliä vastaan.

Nyt King on vetänyt kuitenkin takaisin vetänyt Yhdysvalloissa takaisin tuotemerkkihakemuksensa Candy-sanan käytölle peleissä ja oheistuotteissa. Lienee kuitenkin turha odottaa, että tuotemerkkiperseily olisi nyt ohi. Firman oman tiedotteen mukaan King tahtoo silti säilyttää sanan Candy tuotemerkkinään Euroopassa.

Firma ei ole myöskään heittäytynyt totuttua reilummaksi Amerikan mantereella. King osti nimittäin jokin aika sitten vanhahkon Candy Crusher -nimisen pelin. Vaikka Candy Crush onkin aivan erilainen peli kuin Candy Crush Saga, pystyy King käyttämää Candy Crusherin tuotemerkkiä omien peliensä suojelemiseksi. Alla olevista aiheeseen liittyvistä uutislinkeistä voikin palauttaa mieliin, minkälaisella reilukerhomeiningillä King on Candy Crusher -tuotemerkkiään tähän mennessä hyödyntänyt. Kerrassaan rumaa peliä.

Lähde: Kotaku

Lisää aiheesta

King.com perseilee Candy Crush Sagallaan

Candy Crush Saga –kuohunta jatkuu, King.com selittelee, kukaan ei usko

Candy Crush Saga -kehittäjä kopioi itse toisen tekijän pelin

Muropaketin uusimmat