Uusimmat

Kitaramyynnit vahvassa kasvussa kitarapelien takia?

13.01.2009 12:15 Miikka Lehtonen

Eilen kuulimme, että Guitar Hero III on ensimmäinen yli miljardi taalaa tuottanut videopeli. Tämä ei riittänyt Activisionille, sillä nyt firma haluaa meidän uskovan, että oikeiden soitinten myynti on vahvassa kasvussa samaisten pelien takia. Oletko itse siirtynyt lelukitarasta oikeaan?

Activisionin edustaja kertoi CES-messujen esitelmässään, että oikeiden soitinten myynti on lähtenyt vahvaan kasvuun seurauksena Guitar Heron kaltaisten pelien suosiosta. Firman toimitusjohtaja paljasti, että kitaroiden ja vahvistinten myynti ensikertalaisille on kohonnut yli 27%, ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin.

Kyse ei ole puhtaasti Activisionin omista keksinnöistä, sillä niin myyntiluvut kuin syyllisen hakeminen ovat amerikkalaisen Guitar Center -jälleenmyyjäketjun ansiota. Tämän voin vielä uskoa, mutta Activision-pomo väitti myös, että jopa 66% musiikkipelejä pelanneista aikoo ryhtyä soittamaan myös oikeaa instrumenttia. Näinköhän, vai olisikohan kyse sittenkin hetken hurmoksessa tehdyistä lupauksista, jotka unohtuvat hyvin nopeasti?

Miten on, lukijat? Onko joku aikeissa ryhtyä soittamaan oikeaa soitinta musiikkipelien takia, vai olisiko jollekin jopa käynyt jo näin?

Lisää aiheesta

Guitar Hero ylitti miljardin haamurajan ja teki pelihistoriaa

Rock Band: Timmyyyyyyyyyyyyyy!

Raskaan sarjan Rock Band -sankarointia: pelitoimittajia ja rock-tähtiä lavalla

Lue myös

Wii pelasti pelialan lamalta

Näin syntyi Prince of Persia

Microsoft: seuraava konsolisukupolvi on vielä kaukana