Uusimmat

Klassinen 90-luvun roolipelisarja julkaistiin uudestaan

17.01.2014 20:30 Jukka O. Kauppinen

90-lukulaiset PC-roolipelaajat muistavat luultavasti oikein hyvin Realms of Arkania –pelisarjan. Muun muassa siksi, että ainakin yksi Arkania-rope käännettiin ja julkaistiin suomenkielisenä. Harvinaista herkkua sen ajan pelaajille. Ja olivathan ne hyviä pelejäkin!

Saksalainen UIG on julkaissut nyt Realms of Arkania –trilogian uusiksi PC:lle digilatauksena. Blade of Destiny, Star Trail ja Shadows over Riva löytyvät Steamistä mukavanhintaisena, kympin arvoisena pakettina.

Tosin toivoa täytyy, että uudelleenjulkaistuja versioita on viilattu vähän enemmän Blade of Destinyn viimevuotisesta painoksesta. Tero Lehtiniemi kun antoi Bladelle aika karun 1,5/5 tähtisen arvosanan.

Jos ollaan ihan täysin rehellisiä, on Blade of Destiny ehkä epäonnistunein pelijulkaisu miesmuistiin. Elokuun puolella julkaistu peli oli alkuvaiheessa täysin pelikelvoton tuhoten tallennuksia ja jäädyttäen taisteluita, mutta tekijätiimi Crafty Studiosia ei voi syyttää ainakaan yrityksen puutteesta: se on julkaissut syksyn aikana peliin lähemmäs neljäkymmentä päivitystä, jotka ovat parhaansa mukaan pyrkineet korjaamaan massiivisen pelin massiivista bugilaumaa. Harmi vaan että samalla on usein luotu myös uusia.

Osa minussa toivoo hartaasti, että Crafty Studios saisi jossain vaiheessa pelinsä rakennettua kunnolliseksi ja ansiokkaaksi uudelleenversioinniksi, mutta valitettavasti tällä hetkellä se näyttää ja tuntuu lähinnä alpha- tai betaversiolta. Koska kyseessä on kuitenkin mukamas valmis peli, on uskoni sen jaloilleen nousemista kohtaan melko hataralla pohjalla.

Lue koko arvostelu: Realms of Arkania: Blade of Destiny (PC)

En tiedä missä kunnossa trilogian pelit ovat, mutta toivotaan parasta. Ja kattellaan josko joku suostuisi kokeilemaan pelejä pitkällä arvostelutikulla.

Lisätietoja: Realms of Arkania – the classic series

Lisää aiheesta

Esikoisversiotaan parempi Castlevania: Mirror of Fate HD

Hiekkalaatikkopelien uranuurtaja vuodelta 1989 tehdään uusiksi 

Pelilegendoista upein teki paluun: M.U.L.E. Returns! 

Realms of Arkania: Blade of Destiny (PC)