Uusimmat

Klassinen kuusnelospeli Spy vs Spy inspiroi kotimaista synapop-bändiä

09.09.2016 17:26 Jukka O. Kauppinen

Harva lienee kuullut yhtyeestä Villa Nah, mutta jos vain lempeä syntikkapoppi on mieleesi, niin pistäkääpä nimi talteen. Etenkin jos ihan vahingossa satutte rakastamaan myös muinaista Spy vs Spy -peliä tai ylipäätään näitä MAD-lehden piirrossarjasankareita.

Kieltämättä nyt ratsastetaan vähän vanhoilla, mutta kyllähän 80-luvulla niin moni asia oli hyvää. Välillä vahingossa pelitkin. Ja MAD-lehti, jonka sivuilla Anthonio Prohiasin luomat musta ja valkea vakooja seikkailijat vuodesta 1961 alkaen.

Suosittu sarjis innoitti myös kolme oivallista Spy vs.  Spy -peliä 1980-luvun kasibittisille koneille, jonka lisäksi myöhemmin julkaistiin muutama vähemmän oivallinen peli Game Boylle ja PS2:lle.

Villa Nahin kaverit ovat kuitenkin selvästi kasarin lapsia, sillä heidän uusin biisinsä ja musiikkivideojulkaisunsa rakastelevat täysillä sitä ihan ensimmäistä Spy vs Spy -peliä vuodelta 1984. Kappale kertoo vakoojista, sävel on uusi tulkinta pelin tunnarista ja musiikkivideo… No, musiikkivideo on tällainen:

Propsit hienon pelin kunnioittamisesta!

Lisätietoja: Villa Nah (Youtube)

Commodore 64
Kaikki jutut aiheesta

Spy vs Spy