Uusimmat

Klassisen kauhupelin uusversio kompasteli Kickstarterissa eikä muutenkaan kiinnosta

02.09.2014 13:00 Jukka O. Kauppinen

Vuonna 1992 julkaistu kauhuseikkailu Night Trap on yksi pelihistorian tärkeimmistä merkkiteoksista. Ei siksi, että se olisi erityisen hyvä peli. Mutta se oli yksi ensimmäisistä elokuvamaisista CD-ROM-peleistä – ja sitten se räjähti käsiin, kun Yhdysvaltain kongressin peliväkivaltakeskustelu otti sen kynsiinsä. Peliä kun esiteltiin väkivalta- ja teurastussimulaationa, kun todellisuudessa pelissä yritettiin suojella ihmisiä yön kauhuilta. 

Sitä syytettiin seksismiksi ja pornopeliksikin, vaikka tuhmimmissakin kohtauksissa naisilla oli päällään kaikki paikat peittävä yöpaita. No, eivät faktat ole ennenkään kohuiluja estäneet.

Night Trapin alkuperäinen tekijä pisti tuossa kuukausi sitten pystyyn Kickstarter-keräyksen pelin uusioversion kehittämiseen. Night Trap ReVampedissä alkuperäinen klassikko haluttiin luoda uusiksi nykypelikoneille, alkuperäisellä mutta HD:ksi digitoidun ja remasteroidun filmimateriaalin kera. Pelin näytellyt kohtaukset näet kuvattiin alkujaan filmille, jolta ne on mahdollista siirtää hyvälaatuiseksi HD-digiksi.

Uusversion kohdalla jokseenkin kaikki on kuitenkin mennyt pieleen. Kickstarter-keräys alkoi tuhoisasti, kun keräyssivu vaikutti enemmänkin huijariamatöörien räpellykseltä kuin vakavasti otettavalta projektilta. Vaikka tekijät ovat sittemmin tsempanneetkin, on keräys jäämässä malliesimerkiksi siitä miten yleisöltä ei kannata pyytää rahaa. Ja muutenkin kiinnostus Night Trapiä kohtaan on osoittautunut olemattomaksi. 330 000 dollarin tavoitteesta on saatu kasaan vasta kymmenesosa 616 ihmiseltä.

Vaikka Night Trapillä onkin tärkeä paikkansa pelaamisen historiassa, ei se ole kuitenkaan mikään rakastettu klassikko. Ei siis ihme, että ihmisiä ei kiinnosta.

Night Trap ReVampedin kompastelusta ja ylösnousemuksesta voi lukea sekä Kickstarterin sivuilta että Gamasutran oheisesta artikkelista.

Lue juttu: Gamasutra, What developers can learn from that Night Trap Kickstarter

Lisätietoja: Night Trap ReVamped

Lisää aiheesta

Teinitissejä ja verisiä orgioita – pelialan suurimmat skandaalit

Voi raukkoja: nämä 10 kuuluisaa näyttelijää sotkeutuivat FMV