Uusimmat

Klassiset roolipelit kuolivat sukupuuttoon 2000-luvun alussa – kehittäjät paljastivat syyn

Kuva: © Larian Studios

14.01.2024 20:01 Muropaketin toimitus

Vielä pari vuosikymmentä sitten jälleenmyyjillä oli valtaa pelikehityksessä.

Liuta Obsidianin ja BioWaren veteraaneja ovat hiljattain kommentoineet klassisten roolipelien hetkellistä kuolemaa 2000-luvun alussa.

Obsidianilla nykyään työskentelevät Nathaniel Chapman ja Josh Sawyer syyttivät kuolemasta jälleenmyyjiä, joilla oli tuolloin valtavasti valtaa kokonaisten peligenrejen kohtalosta, uutisoi Gamesradar. Best Buyn ja Walmartin kaltaiset jättiketjut päättivät yksinomaan, mille peleille ja kuinka paljon näille annettaisiin hyllytilaa kaupoissa, mikä tarkoitti tuolloin käytännössä mainostilaa ja ylipäätään mahdollisuutta saada myyntejä.

Chapman kommentoi näiden luoneen ”itseään toteuttaviin ennustuksia”, joissa tietyt genret ja mekaniikat eivät yksinkertaisesti myyneet maailmalla siksi, etteivät jälleenmyyjät tilanneet näitä myytäväksi.

”En voi painottaa, kuinka usein kuulin myyjäedustajan väittävän genren/tyylin/ilmeen olleen kuollut vailla minkäänlaista tukevaa dataa väitteelle. Tyystin fiilispohjaista ennustusta, mikä johti itseään toteuttaviin ennustuksiin”, Sawyer tiivisti.

Baldur’s Gate 3 on nostanut klassiset roolipelit uuteen suosioon, mutta vielä kaksi vuosikymmentä aiemmin moista ei olisi todennäköisesti edes julkaistu.

Lue myös: Arvostelu Baldur’s Gate 3 on viiden tähden merkkiteos – Lähes 200 pelitunnin jälkeen asiasta ei ole epäilystäkään