Uusimmat

Kojima: Metal Gear Solid -sarjan ikoniset videot olivat työn ja tuskan takana

11.09.2022 13:15 Muropaketin toimitus

Hideo Kojima on paljastanut kamppailleensa Metal Gear Solid -pelien historiallisten videoiden kanssa.

Hideo Kojima paljasti omalla Twitter-tilillään tehneensä pitkään selvitystyötä Metal Gear Solid -sarjassa nähtyjen historiallisten arkistomateriaalien käytöstä, uutisoi Siliconera.

Ohjaaja halusi tuoda fiktiiviseen tarinaansa ripauksen realismia tuomalla mukaan historiallista sotakuvastoa, jonka hän tiesi PlayStationin kykenevän toistamaan. Ongelma ei siten ollut suinkaan tekninen, vaan lisensseihin liittyvä.

Hän ei tuolloin tiennyt, keltä videomateriaaleihin olisi pitänyt pyytää oikeuksia ja totesi käyneensä jopa japanilaisen NHK-mediatalon luona pyytämässä apua, mutta ettei tämä reissu ”mennyt hyvin”. Lopulta häneltä kesti useita vuosia ostaa, editoida ja saada oikeudet haluamaansa kuvamateriaaliin.

Kojima totesi, että nyt samaiseen kestäisi huomattavasti vähemmän aikaa, kun hän tuntee alaa paremmin ja on siinä isompi tekijä.

Aitojen videoiden käyttöoikeudet olivat juurikin yksi syy, minkä takia Metal Gear Solid 2 ja Metal Gear Solid 3 jouduttiin poistamaan kauppapaikoilta marraskuussa 2021. Kyseisiä pelejä ei ole vieläkään tuotu takaisin myytäväksi.