Uusimmat

Koko Damnation-tiimi sai kenkää

02.07.2009 16:45 Miikka Lehtonen

Vanha sanonta ja Fingerpori tietävät kertoa, että Lapin luonto on karu. Niin on myös peliteollisuuden maailma, sillä toisia mahdollisuuksia ei ole aina tarjolla. Tämän huomasi Damnationin esikoispelinään julkaissut tiimi, sillä kun peli sai tylyn vastaanoton niin arvostelijoilta kuin pelaajiltakin, tiimi sai kenkää.

Damnationin juuret juontavat muutaman vuoden takaiseen Make Something Unreal -kilpailuun, jossa projekti pärjäsi niin hyvin, että se sai julkaisusopimuksen. Vielä previkkavaiheessaan peli vaikutti mielenkiintoiselta, mutta lopullinen versio osoitti, ettei eväitä riittänyt kovin pitkälle. Työstä ei ollut lopulta tiedossa kummoistakaan palkintoa, sillä pelin Metacritic-arvosana on tällä hetkellä alustasta riippuen siinä 40 pisteen kieppeillä.

”Koko Blue Omegan tiimi sai tänään kenkää (tai no, perjantaista lähtien). Jos jollain on tarjolla työpaikkoja, pistäkää infoa niin välitän sen eteenpäin”, kertoi eräs entinen ohjelmoija Twitter-viestimessä.

Vika ei välttämättä ole yksin Blue Omegan, sillä ShackNews on onnistunut onkimaan tietoonsa jutun taustoja, jotka ovat tylyä luettavaa. Taustalta löytyy lakisotkuja Blue Omegan ja heille alihankkijana pelin osia koodanneiden studioiden väliltä. Blue Omegan mukaan näiden alihankkijoiden surkea työ oli osasyy siihen, miksi deadlinet paukkuivat ja jälki oli kamalaa. Codemasters teki omat ratkaisunsa ja irtisanoi koko porukan, pesten näin kätensä sotkusta.

Lisää aiheesta

Damnation-ennakko (PC, PS3, 360)

Kirous ja kuolema! Damnation siirtyi vuoteen 2009

Lue myös

Suda51 ja muut japanilaiskehittäjät innoissaan Natalista

Commodore 64 muuttui taas läppäriksi

UFC otti kovat keinot käyttöön EA:ta vastaan

Muropaketin uusimmat