Uusimmat

Korishuumaa työsulusta huolimatta: NBA 2K12

21.10.2011 20:01 Jukka O. Kauppinen

Vaikka jenkkilässä painitaankin armottomasti NBA-korisliigan palkoista ja koko kausi on menossa pahan kerran penkin alle, niin pelirintamalla meno on upeampaa kuin koskaan.

Ai miten niin? No kun NBA 2K12 on niin järjettömän hyvä. Miikka Lehtonen raportoi…

NBA 2K12 ei tyydy ihan pariin uudistukseen, sillä se lisää 2K-sarjaan pinon uudistuksia, jotka tekevät pelistä entistä realistisemman. Osa uudistuksista on turhia: haluatko jalkaasi prikulleen samat virtuaalikengät, kuin Kobe Bryantilla? Nyt se onnistuu! Ja kun Kobe vaihtaa lenkkareita jouluna, sinäkin vaihdat! Ei, en keksinyt tätä itse: tämä on pelin virallisesta ohjekirjasta repäisty ominaisuus.

Mutta NBA-tähtien tahaton komedia sikseen, sillä pelillistäkin annettavaa on sangen mukavasti. Kuten jo totesin, peli on koripallosimulaatio. Tästä kertoo jotain se, että pelkän napin painamisen sijaan heitot tapahtuvat napin, analogitikun ja liipasinten yhdistelmillä ja käytössä näkyisi olevan helposti parikymmentä erilaista lähestymistapaa. Ja niillä on myös väliä: oikea työkalu oikeaan paikkaan, muuten on korista turha haaveillakaan. Ai mikä on oikea mihinkin? Älkää minulta kysykö.

Pelasin itse NBA:ni pääasiassa mainion uratilan kautta, josta moni muu peli saisi ottaa mallia. Kun oma koristähti on luotu, käydään läpi tulokkaiden esittelyottelu, vastaillaan haastatteluissa mahdollisten työnantajien kysymyksiin ja sitten koetaan NBA:n varaustilaisuus. Ja sitten harjoitellaan, treenataan, pelataan ja opetellaan.

Lue koko arvostelu: NBA 2K12 (PS3, Xbox 360)

Lue myös

Battlefield 3 on MuroBBS:n hypetetyin ja odotetuin uusi peli

Star Wars: The Old Republic – ensikosketus BioWaren megamorppiin

Uncharted 3 on nykypelien suurinta seikkailua

Videojysäys: Assassin’s Creed Universe, Dark Souls, Ace Combat, Batman Arkham City