Uusimmat

Kuinka Jaakko Seppälä Star Control 2:een ihastui – ja päätyi tekemään Ur-Quan Masters HD:n

22.06.2013 14:00 Jukka O. Kauppinen

Domen Vieraskynä-jutuissa jatkamme tavallista raskaammalla, upeammalla ja kerta kaikkisen lumoavammalla linjalla, sillä nyt ääneen pääsee Jaakko Seppälä. Seppälä kertoo meille 20 vuotta jatkuneesta rakkaustarinastaan erääseen peliin…

Sillä vuonna 1993 Jaakko ihastui peliin nimeltään Star Control 2. Syystäkin legendapeli. Tänään Jaakko työstää vapaa-aikanaan tämän huikean avaruusseikkailun HD-versiota. Kerroimme Seppälän projektista tammikuussa uutisessa, minkä myötä Seppälä innostui kirjaamaan muistojaan projektista vähän syvällisemminkin…

UQM-HD:n tekeminen käynnistyi oikeastaan sivuprojektina. Uusiseelantilainen herrasmies nimeltä Cedric Horner oli käynnistänyt 2009 alussa projektinsa Ur-Quan Mastersin jatko-osan, Project 6014. Hän kyseli UQM:n foorumilla mukaan innokkaita tekijöitä. Niinpä hyppäsin kelkkaan koodariksi. Jossain vaiheessa mukaan tuli myös amerikkalainen herrasmies nimeltä Damon Czanik. Hän on siitä harvinainen yksilö, että hän osaa piirtää. Todellakin osaa.

Alun perin Project 6014:n tarkoitus oli vain jatkaa UQM:n tarinaa uudella juonella ja kenties muutamalla uudella aluksella. Siinäkin, luoja nähköön, olisi ollut täysipäiväinen työ, kiitos mm. koodin arkaaisuuden ja hyvin epämuunneltavan luonteen. Mutta nälkä kasvaa syödessä ja jenkit ovat suuruudenhulluja.

Se kävi ilmi vuoden 2010 puolella, kun Damon ehdotti, että mitäpäs jos parannettaisiin grafiikat kertaheitolla, esimerkiksi resoluutioon 1600×1200.

Itse olin vaatimattomasti jonkin aikaa leikitellyt ajatuksella tuplata resoluutio alkuperäisestä 640×480:een. Olin itse asiassa saanut tempun onnistumaankin muutaman päivän ahkeralla koodauksella. Olin tehnyt sen lähinnä sen takia, koska foorumeilla kaikki pitivät moista temppua yhtä mahdollisena kuin juosta maratonin alle tuntiin.

Lue koko artikkeli: Ur-Quan Masters HD kulissien takaa – kuinka Star Control 2 modernisoitiin

Lisää aiheesta

Star Control -jumalat Paul Reiche III ja Fred Ford haastattelussa

GOG julkaisi molemmat Star Controlit