Uusimmat

Kuinka Need for Speed siirtyi peliruuduilta valkokankaille? Nohhh, tuota…

10.03.2014 14:30 Jukka O. Kauppinen

Jos eivät aina lisenssipelit loista, niin eivät kyllä lisenssielokuvatkaan. Pelien elokuvasovituksista tulee aina ensimmäisenä mieleen jokseenkin synkkiä ja partaveitsenteriä pulppuavia ajatuksia, joskin parhaimmillaan Tomb Raider– ja Resident Evil –elokuvat ovat olleet ihan viihdyttäviä. Eivät huikeita, mutta viihdyttäviä.

Vaan miten käy, kun valkokankaille sovitetaan peli, jossa ei ole edes päähenkilöitä? Peli, jonka pääosassa ovat autot – eivätkä edes oikeastaan nekään? Vain kiitäminen ja kaahaaminen?

Ei kovin hyvin.

Need For Speed on maailman eniten myynyt kaahailupelisarja ja yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä pelisarjoista ylipäätään. Tunnetun brändin ympärille on helppo lähteä kasaamaan elokuvaa, ja kun pääosaan on vielä saatu Breaking Badista tuttu Aaron Paul, niin eiköhän tästä tule jättimäinen menestys.

Tekijät ovat tainneet kuitenkin luottaa liikaa pelkkään tunnettuun nimeen. Need For Speedistä uupuu se tärkein, eli kunnon käsikirjoitus. Lisäksi se ottaa itsensä aivan liian vakavasti – synti, johon yhdenkään aivottoman kaahailutoimintarymistelyn ei pitäisi sortua.

Need For Speedin juoni on simppeli. Paul on Tobey Marshall, taitava kilpa-ajaja ja mekaanikko. Hän joutuu syyttömänä miehenä vankilaan pariksi vuodeksi ja vapauduttuaan on tietysti koston aika. Ainoa tapa kostaa, todistaa oma syyttömyytensä ja saada oikea pahis nalkkiin on tietysti laiton kaahailukilpailu.

Lue koko arvostelu: Need For Speed on köpö videopelisovitus, joka luulee itseään oikeaksi elokuvaksi

Lisää aiheesta

Lisenssileffakidutusta vai nautintoja? Uusi Tekken-elokuva! 

Microsoft: ”emme tee Halo-elokuvaa” 

Rabbidsit pomppivat kohta valkokankaalla 

The Last of Usista tehdään elokuva