Uusimmat

Kuka teki ja mitä? Jättilista kivi- ja rautakauden pelintekijöistä

16.07.2012 16:30 Jukka O. Kauppinen

Mitä yhteistä on Dominic Robinsonilla ja Andrew Braybrookilla? Minkä firman Steve Turner perusti? Minkä legendaarisen C-64-pelin teki Bob Polin, vaikka häntä kukaan ei muistakaan? Monenko suomalaisen pelikehittäjän nimen löydät listalta?

Kuka on kukin -listat ovat perinteinen tapa tiirata rikkaiden, vakavaraisten ja muutenvain päheiden merkkihenkilöiden merkittävyyden mittaa, mutta kyllähän me tiedämme että muinaisten pelintekijöiden Kuka on kukin -lista se vasta tärkeää onkin. Sillä onko mitään tärkeämpää kuin retropelit ja niiden tekijät?

The Giant List of Classic Game Programmers pamauttaa järjettömän hienosti massiiviseen, sata kilometriä pitkään listaansa hirvittävän määrän pelitekijöitä ja pelejä, joita he ovat tehneet. Mikä kovinhienonta, lista huomioi myös ansiokkaasti myös eri käännösten tekijät. Eli vaikka herra y olisikin tehnyt pelin alkujaan koneella ö, niin listalla mainitaan myös herrat y ja g, jotka tekivät sen käännökset ooh- ja aaaah-koneille.

Lista luotiin alkujaan kattamaan 8-bittisten pelikoneiden tekijät ennen Nintendon NES-konsolin julkaisua, mutta on sille sittemmin hivuttautunut myös myöhempiä laitteita ja Amiga-pelintekijöitäkin.

Lisätietoja: http://www.dadgum.com/giantlist/list.html

Lue myös

Battlestar Galactica (Lautapeli)

Ei kannata innostua vielä liikaa Ouyasta

FTL on jo betan perusteella erinomainen peli

Resident Evil 6 -ensikosketus