Uusimmat

Kultainen lohikäärme palkitsi roolipelikehittäjän

01.08.2016 17:00 Jukka O. Kauppinen

Ropecon 2016 -tapahtumassa myönnettävä vuotuinen kultainen lohikäärme -palkinto meni tällä kertaa roolipelisuunnittelija Miska Fredmanille. Fredman on luonut monia tasokkaita roolipelejä, joita Ropeconin raati luonnehtii maailmanluokan laatuteoksiksi.

Palkinnon perusteluissa kerrotaan, jotta…

Fredman on pitkän linjan pelisuunnittelija, jonka monipuolisten tuotosten joukkoon kuuluvat muiden muassa okkultistinen toimitaroolipeli ENOC, Kärpäsen arkea tarkasteleva Kärpänen, sekä valmistumassa oleva tulevaisuuden taisteluihin sijoittuva Sotakarjut.

Erityisen hyvin Fredman tunnetaan lapsille suunnatusta Astraterra-pelistä sekä ihmiskunnan tulevaisuutta synkein sävyin käsittelevästä roolipelistä Heimot, joka on nyt kymmenen vuotta julkaisunsa jälkeen kääntymässä englanniksi Hyperstorm -roolipelin myötä. Siviilissä Fredman työskentee pelisuunnittelijana simulaatiopeleihin keskittyneessä Colossal Order -peliyrityksessä.

Ropecon kiittää erityisesti Fredmanin tuotteliaisuutta ja intohimoista otetta: Fredmanin roolipelit ovat tuotantoarvoiltaan maailmanluokkaa, ja jopa ensisilmäyksellä parodisempien pelien syvyys ja monitasoisuus takaavat pelaajille loputtomasti pelitunteja rikkaissa ja vivahteikkaissa vaihtoehtoisissa maailmoissa.

”Fredmanin roolipelit ovat täysin poikkeuksellisia Suomessa. Ne ovat huikean kauniita teoksia, joista tekijän ajatus paistaa kirkkaana. Fredmanin pelit ovat helposti lähestyttäviä, mutta selkeiden peruskonseptien ja aloittamisen helppouden alta paljastuu monisyisiä, syvällisesti ajateltuja kokonaisuuksia,” perustelee raadin puheenjohtaja Mika Loponen. ”Fredmanin maailmat ovat huikeita tieteisvisioita, joihin pelaajien on helppo imeytyä mukaan luomaan uutta ja kokemaan elämää suurempia kohtaloita.”

Aiempien vuosien Kultaisen Lohikäärmeen saajat:

2003: Lauri ja Jyrki Tudeer
2004: Mika ”Magus” Laaksonen
2005: Ville ”Burger” Vuorela
2006: Risto ”Nordic” J. Hieta
2007: Esko ”ELF” Vesala
2008: Niko ”GNiko” Mikkanen
2009: Kalle ”Killeri” Kivimaa
2010: Mikko ”Mike” Pohjola
2011: Markus Montola ja Jaakko Stenros
2012: Toni Niittymäki ja Markus Bremer
2013: Kersti Juva
2014: Johanna Virtanen
2015: Mikko Saari

Lisätietoja: https://2016.ropecon.fi