Uusimmat

Kultapeli viidelle julkaisulle – ensimmäiset Kinect- ja Move-hitit

17.12.2010 11:14 Jukka O. Kauppinen

Joulukauden hittisateessa kultaa ovat myyneet Xbox 360:n Kinect Adventures, PS3 Moven Sports Champions, PS3:n Sly Trilogy, Wii Party sekä PC:n The Sims 3 Unelmaduuni.

Marraskuussa Xbox 360:lle julkaistun Kinect-peliohjaimen mukaan pakattu Kinect Adventures –seikkailupeli saavutti kultapelirajan pian julkaisun jälkeen.

” Kinect Adventures kerää koko perheen yhteen hauskoja ja vauhdikkaita pelihetkiä varten. Kinectin liikunnalliset pelit nostavatkin pelaajat ylös sohvilta ja tuovat hien pintaan ilman häiritseviä ohjaimia tai kapuloita. Vastaanotto ja kysyntä kuluttajien puolelta on ollut päätähuimaavaa”, kertoo Microsoftin viihdeyksikön maajohtaja Jari Keskitalo.

Syyskuussa kauppoihin saapuneesta PlayStation Move -liikeohjaimen ensimmäinen kultapeli on Sports Champions -urheilupeli, joka saavutti kultaa joulumyynnillään.

”Sports Championsissa pystyy urheilemaan hien pintaan ja saa todella käyttää taitojaan, koska Move on todella tarkka eikä päästä pelaajaa helpolla”, PlayStationin kaupallinen johtaja Suman Rath kertoo.

Kultaa PlayStation 3:lla saavuttanut Sly on yksi suomalaisten suosikkipelisarjoja kautta aikojen ja kuuluu 2000-luvun myydyimpiin peleihin. Sly Trilogy sisältää kolme klassista PlayStation 2 -peliä yhdellä blu-ray-levyllä.

” Alkuperäinen PlayStation 2:n Sly-sarja oli valtava hitti niin nuorten kuin vanhojenkin pelaajien keskuudessa. Olemme innoissamme, kun voimme tuoda Sly Trilogyn PS3:lle. Niin fanit kuin Sly-ensikertalaisetkin voivat kokea klassisen sarjan kaiken toiminnan, hauskanpidon ja huumorin”, PlayStationin kaupallinen johtaja Suman Rath jatkaa.

Nintendon uusin koko perheen Wii Party on löytänyt tiensä lapsiperheisiin kultapelin arvoisesti.

”Pelin runsas sisältö ja uudentyyppinen pelitapa innostavat piilottamaan mm. ohjaimia kuurupiiloleikin tapaan. Tänä jouluna olohuoneissa riittää vilinää ja vilskettä”, ennustaa Minna Kaivola AMOlta.

Virtuaalielämää tarjoileva The Sims 3 jatkaa menestystään. Uusia uramahdollisuuksia tarjoileva The Sims 3 Unelmaduuni nappasi kultaa PC/Mac-alustalla.

”Unelmaduuni sai The Sims 3 pelaajat suorastaan rynnistämään kauppoihin. Uutta pelattavaa ja jänniä tapahtumia tarjoava lisäosa mahdollistaa ensimmäistä kertaa simien hallitsemisen myös työpaikalla. Tämä pisti simi-pelaajiin vauhtia ja nyt uusia uria luodaan jo yli kymmenessä tuhannessa pelissä”, myyntijohtaja Niklas Wikblad Electronic Artsilta kehuu.

Lisää aiheesta

Kinect-julkaisupelit testissä: Dance Central, Kinect Adventures, Kinect Joyride, Kinect Sports ja Kinectimals

Playstation Move -julkaisupelit eDomen testissä

Sly, maailman taitavin pesukarhuvaras, on täällä taas

Wii Party (Wii) 

Lue myös

Alan Wake nousi arvovaltaisen Time-lehden vuoden peliksi

Gray Matter (PC, Xbox 360)

Nolo video esittelee ensimmäistä Kinect-seksipeliä

Osallistu vuoden pettymys ja vuoden surkein peli -äänestykseen