Uusimmat

Kusipää pelissä on kusipää myös työpaikalla

11.06.2016 16:00 Juho Anttila

Lords management -pelit ovat tunnettuja siitä, että pelaajayhteisö ei aina ole kovinkaan ystävällismielinen. Pahimmillaan League of Legendsin ja DOTA 2:n kaltaiset pelit houkuttelevat pariinsa melkoisia öykkärihäirikköjä. League of Legendsiä kehittävä Riot Games on kunnostautunut erityisen vahvasti peliöykkäröinnin tutkimisessa ja vähentämisessä.

Riotilla on tutkittu pelaajien käytöstä myös pelin ulkopuolella. Studio tutki omien työntekijöidensä käyttäytymistä 12 kuukauden ajan ja havaitsi, että ikävästi pelin puolella käyttäytyvät työntekijät olivat usein kusipäitä myös tosielämässä. Pelin puolella nämä ikävät tyypit puolestaan muun muassa käyttivät hyväkseen asemaansa Riot Gamesin työntekijöinä saavuttaakseen etua muihin nähden.

Pahimmat tosi- ja virtuaalimaailman häiriköt saivat kenkää Riot Gamesilta. Lisäksi firma otti käyttöön uuden järjestelmän, jossa mahdollisten uusien työntekijöiden pelikäyttäytyminen tutkitaan jo ennen rekrytointipäätöstä. Sillä, miten käyttäytyy pelissä, on siis ainakin Riot Gamesin kohdalla enemmän merkitystä kuin mitä suurin osa uskoisi.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: www.riotgames.com

Lisää aiheesta

LoL-huijarit häpäistään julkisesti

Itse ilkimykset jäävät paitsi kaikesta LoL-kivasta

LoL-häiriköt laitettiin narsismitestiin