Uusimmat

Kuukauden trollista Trolli-Finlandiaan

01.12.2011 10:24 Jukka O. Kauppinen

Trolli-Finlandia palautti mieleen vanhan, hassun ajatuksen, jota hellin jonkin aikaa jokunen vuosi sitten. Joltain pressireissulta näet tarttui mukaan hassu avaimenperä. Hugo Troll Akademin. Kuva alla. Söpö, eikö?

Sitä naureskellessa mieleen juolahti lystikäs ajatus. Hyviä kommentoijia olisi kiva palkita jollain tapaa, mutta myös parhaimmat trollaajat ansaitsisivat joskus kiitoksen. Parhaimman luokan trollaus kun sekä aiheuttaa (tai provosoi) keskustelua, että saa nauramaan. Joskus repeämään pahemman kerran.

Yritinkin saada Troll Akademin -avaimenperiä lisää ajatuksena palkita kuukausittain ”Kuukauden trolli” hienolla avaimenperällä. Valitettavasti niitä ei kuitenkaan ollut enää saatavilla sellaista määrää, mitä olisimme tarvinneet. Ehkä hyvä niinkin, sillä yhteydenotto kommentoijiin olisi ollut sekin aika hankalaa. Plazan / Domen / Muron / MuroBBS:n käyttäjätunnukset kun on suojattu sen verran hyvin, että edes toimitukset eivät pääse niihin käsiksi. Jos voittava trolli olisi ollut vierailija, yhteydenotto olisi ollut käytännössä mahdotonta ja rekisteröityneen käyttjänkin kohdalla olisi pitänyt erikseen anoa voittajatrollin sähköpostiosoitetta ylläpidolta. Hankalaksi olisi mennyt, mutta ehkä tässä kaunis ajatus oli tärkeintä. Ja se, että se muistui mieleen ja kerron siitä teillekin.

Vai että joulukuun ensimmäinen päivä. Alkutalvi on selvitty hengissä, vaikka kiirettä onkin pitänyt. Kohta on jo vuoden peli -äänestysten ja listausten vuoro!