Uusimmat

Kuva: Palkittu suomalainen Platonic Partnership julkisti synkkään keskiaikaan sijoittuvan seikkailupelin

09.04.2018 15:26 Muropaketin toimitus

 

Platonic Partnership -studio on tuomassa suomalaista pelisuunnittelua esille uudella seikkailupelillä.

Vuoden pelikehittäjäksi viime vuonna valittu suomalainen Platonic Partnership on julkistanut uuden pelin. Kyseessä on Kätyrit – King of Peasants -seikkailupeli, joka on suunnattu erityisesti aikuispelaajille joilla on rajoitetusti aikaa keskittyä pelaamiseen.

Kätyriä kuvaillaan moderniksi tarinavetoiseksi seikkailupeliksi. Se sijoittuu invisition aikaiseen pimeään keskiaikaan. Platonic kertoo, että peli on suunniteltu sulavaksi ja nopeaksi myös mobiililaitteilla pelaamiseen.

Peli perustuu Platonicin graafisen suunnittelijan Henri Tervapuron sarjakuviin joita on julkaistu kansainvälisesti. Typeryyttä ja ennakkoluuloja satiirin keinoin esittelevän pelin grafiikka on luotu käsityönä vesiväreillä ja kynillä: tyyliä kuvaillaan sanoilla elävä maalaus.

Kätyriä saadaan odottaa vielä tovin aikaa, sillä se tulee Steamiin pc:lle ja macille sekä mobiilialustoille ensi vuoden puolella.

Pohjanmaalta ponnistava Platonic Partnership palkittiin vuoden suomalaisena pelikehittäjänä viime vuonna. Sen ensimmäinen peli Lydia on saanut suitsutusta niin pelaajilta kuin kriitikoilta. Peliä on kehuttu esimerkiksi Washington Postissa ja onpa se valittu vuoden suomalaiseksi peliksikin Pelit-lehden lukijaäänestyksessä.

Muropaketin uusimmat