Uusimmat

Lähi-idän kriisi leviää pelimaailmaan

05.07.2006 14:08 Tero Lehtiniemi

Lähi-idän jälleen kiristyvä tilanne alkaa pikkuhiljaa vaikuttaa myös pelimaailman tapahtumiin. Viime vuoden Electronic Sports World Cup-kilpailun Pro Evolution Soccer-mestaruuden voittanut saudiarabialainen pelaaja nimittäin kieltäytyi osallistumasta tämän vuoden turnaukseen, kun paljastui että arpa oli valinnut hänen vastustajakseen israelilaisen pelaajan.

Arab Newsille antamassaan haastattelussa 21-vuotias Badr Hakeem kertoi, että vastalauseena israelin palestiinalaisia kohtaan suuntaamalle aggressiolle hän jättäytyy pois kisasta. Hakeemin mukaan asia on hänelle paljon tärkeämpi kuin tittelin uusiminen, ja uskoo tehneensä oikean päätöksen. Hakeemin päätöstä tukivat myös saudijoukkueen muut pelaajat ja kouluttajat, mutta Hakeemin päätös ei kuitenkaan johtanut Saudi-Arabian täydelliseen poisjäämiseen.

Joukkueen johtaja Yasser M. Bahjattin mukaan Hakeemin päätöstä tuetaan, ja tittelin uusiminen Saudi-Arabiaan jäi viikonloppuna pelatussa turnauksessa joukkueen muille pelaajille. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan lauantaina pelatussa finaalissa 13.000 euron voittopotin ja vuoden 2005 ESWC-voittajan tittelin korjasi itselleen ranskalainen pelaaja.

 

 

Muropaketin uusimmat