Uusimmat

Larryn luojan paluu

31.05.2006 21:18 Muropaketin toimitus

Eräs pelimaailman rakastetuimmista henkilöistä, Larry-pelien luoja Al Lowe, palaa takaisin! Tämä hyvä uutinen riemastuttaa taatusti lukemattomia pitkän linjan pelaajia, ja varmasti löytää kohteensa myös nuoremmassa pelaajayleisössä.

Al Lowe perusti toisen pitkän linjan pelimaakarin kanssa uuden pelistudion nimeltään iBase Entertainment. Studiota kutsutaan ”boutique-kehitysstudioksi”, joka sinänsä kuulostaa hieman pelottavalta. Toivotaan kuitenkin että homma toimii paremmin kuin miltä se kuulostaa, sillä studion ensimmäinen peli on luvassa jo ensi vuonna.

Sam Suede: Undercover Exposure on iBasen mukaan toimintakomedia, joka tapahtuu aurinkoisessa tropiikissa. Peli pursuaa Lowen tavaramerkiksi muodostunutta huumoria, puzzleja, hiippailua ja jonkin verran toimintaakin.

”Tarvitsin hyvän tekosyyn päästääkseni otteen irti golfmailasta ja drinkeistäni. Tämä on se. Ken ja minä teemme pelin, jossa huumori on merkittävässä asemassa. Peli tarjoaa hupia ja tutkimisen iloa, aineksia jotka ovat vähissä kovin monissa nykypäivän peleissä. Olen aina halunnut tehdä pelin, jossa tavallinen mies nakataan outoon ympäristöön, kauniiden naisten keskelle. Sam Suede on se peli.”

Sam Suedessa päähenkilö osallistuu Ekstaasisaarella järjestettävälle jännitysleirille, jonka kuluessa paikan omistaja murhataan ja Sam joutuukin todellisen murhamysteerin keskelle.

”Al ja minä huomasimme miten helposti sitä löytää elokuvia, joissa on toimintaa ja komediaa. Sellaisia pelejä ei kuitenkaan ollut lainkaan. Näin syntyi Sam Sueden perusidea”, ynnää iBasen Ken Wegrzyn.

Larryn luojan paluu
Veteraanipelisuunnittelija Al Lowe yhdistetään vahvimmin Sierra On-Line –pelitalon kunnian vuosiin, kun yhtiö hallitsi vahvalla kädellä seikkailupelien maailmaa. Lowen mestariteoksiksi muodostuivat ennen kaikkea riemastuttavat Leisure Suit Larry –pelit, joista ensimmäinen – Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards – ilmestyi 1987. Ensimmäinen Lowen peli ilmestyi kuitenkin jo 1984 (Troll’s Tale). Mies teki myös King’s Questeja, The Black Cauldronin ja edelleen vahvassa kulttimaineessa paistattelevan Police Questin ennenLarryn luomista.

Vuosien mittaan Lowe teki päälle 20 peliä 1984-1998 välisenä aikana. Larryjen, King’s Questien ja Police Questien ohella noille hienoille vuosille ajoittuu myös Freddy Pharkas: Frontier Pharmacist (1993), josta ei valitettavasti syntynyt uutta pelisarjaa, vaikka peli olikin riemastuttavan hauska ja erilainen lännenkuvaus.

Lowen tavaramerkki on ollut aina villi ja rönsyilevä huumori, joten toivotaan että siitä päästään nauttimaan tälläkin kertaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Painotetaan vielä lopuksi erikseen, että toissavuonna ilmestynyt Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude ei ole Al Lowen luomus, vaan Vivendin omin päin kehittämä peli. Ja sen huomaa muun muassa huumorin alapäisyydestä, aito Larry-huumori kun puuttui pahemman kerran.Larryn luojan paluu