Uusimmat

Lataa AirBuccaneers itsenäisyyspäivän kunniaksi (päivitetty)

04.12.2012 12:00 Jukka O. Kauppinen

Päivitetty 6.12.: itsenäisyyspäivän ilmaisuus tuntui pompahtaneen jostain aivan kulman takaa, sillä ei sitä jälkikäteen tarkisteltaessa mainittu ainakaan LudoCraftin tiedotteessa. Luultavasti halluilin tai ilmaisuus sekoittui kirjoitettaessa jostain toisesta uutisesta tähän. -jok.

Päivitys 2: en vaan vieläkään tajua mistä ilmaisuus tähän pompsahti. Jostain tyhjästä. Viitteitä siihen en löydä, se vaan lienee puskenut jostain tajunnan rajamailta. Iso anteeksipyyntö! -jok

Suomalaisen LudoCraft-pelistudion luoma moninpelattava ilmalaivataistelu AirBuccaneers julkaistaan huomenna 5.12. maailmanlaajuisesti Steam-digikaupan Greenlight-indiekanavan kautta.

AirBuccaneers on ensimmäinen suomalainen peli, joka eteni äänestyksissä kauppaan. Peli on tehty yhteisövetoisesti ja siitä on julkaistu eri kehitysversioita fanien testattavaksi ja kommentoitavaksi.

– Steamin kauppapaikkaan pääseminen on meille erittäin mahtava juttu. Ja kun se tapahtuu fanien äänestyksen kautta ja vieläpä ensimmäisenä suomalaisena pelinä, olemme todella hyvissä joulufiiliksissä, iloitsee toimitusjohtaja Tony Manninen.

AirBuccaneersista itsestään LudoCraft kertoo näin:

– Pelissä korostetaan tiimityötä pelaajien välillä. Sivistyneen Pohjolan rauha on rapistunut ja on jäänyt jäljelle kaksi keskenään taistelevaa heimoa viikingit ja buccaneerit. Ilmassa on uhoa, tuhoa, tulta ja tykinkuulia, kun joukkueet taistelevat keskenään taikavoimilla ilmaan nostetuissa aluksissa. Myös luonnonvoimat tuovat omat uhkansa tilanteisiin, hehkuttaa luova johtaja Tomi Thurlin.

Peli laajenee ensi vuoden aikana uusiin maisemiin.

AirBuccaneers on tehty Unity4-pelimoottorilla ja tukee 3D:tä.

Pelin taustalla on vuonna 2004 Make Something Unreal –kilpailussa maailman kolmanneksi parhaaksi peliaihioksi valittu idea. LudoCraft palkittiin parhaana eurooppalaisena osallistujana.

Lisätietoja: AirBuccaneers Steamissä

Lisää aiheesta

Kuumailmapallotaistelupeli AirBuccaneers valloittaa taivaan ja Greenlightin

Airbuccaneers 3 – Oulun yliopisto menestyi Unreal Tournament -kilpailussa